Martijn Kregting - 12 september 2023

Vrees of omhels AI, maar kom in beweging!

Moeten we bang zijn voor een toekomst waarin AI op steeds meer gebieden ingezet wordt? Door overheden (denk: ‘Big Brother’), door bedrijven (die en masse hun hooggeschoolde medewerkers vervangen door slimme generatieve algoritmen), door het militair-industrieel complex (wie boven de 30 jaar herinnert zich niet de uitzichtloze toekomst voor de mensheid uit de Terminator-films?)?

Vrees of omhels AI, maar kom in beweging! image

Deze voorspellingen zijn bepaald niet nieuw. Al in 2016 stelde professor Geoffrey Hinton, een expert op het gebied van neurale netwerken, dat we moesten stoppen met het opleiden van radiologen, omdat algoritmen de komende vijf jaar beter zouden zijn dan mensen bij het beoordelen van medische beelden.

Met dank aan vergrijzing en groeiende personeelstekorten in de zorg, is het aantal benodigde radiologen echter alleen maar gegroeid. Zeker, sommige algoritmen zijn al beter en sneller in staat om een tumor te vinden op een scan dan een mens. Maar radiologen zijn nu vooral beter dan voorheen in staat om deze bevindingen te gebruiken voor een meer op maat gemaakt behandelplan.

Doem-profetieën

Dezelfde doem- profetieën als voor de beroepsgroep van radiologen werden over ons uitgestrooid tijdens de pc-revolutie. De werkelijkheid is grijzer. Volgens een rapport van de Information Technology and Innovation Foundation heeft de opkomst van de pc meer dan 18 miljoen banen gecreëerd in de VS sinds 1970. Hoewel sommige (vaak eentonige) banen zijn verdwenen door automatisering en toegenomen productiviteit, schat het rapport dat voor elke functie die verloren ging, er 2,6 nieuwe banen zijn gecreëerd in aanverwante sectoren.

Kortom: technologische verandering is van alle tijden, doet vaak pijn op individueel niveau, maar levert op macroniveau uiteindelijk vooral meerwaarde op. Volgens Goldman Sachs heeft 60 procent van de mensen momenteel een baan die in 1940 nog niet bestond. Meer dan 85 procent van de groei in werkgelegenheid in de afgelopen tachtig jaar kan worden toegeschreven aan tech-gedreven creatie van nieuwe functies, aldus de zakenbank.

Betekent dit dat u als IT-beslisser of medebeslisser zich dan totaal geen zorgen moet maken over de opkomst van echt wel disruptieve technologieën zoals AI en kwantum computing? Zeker niet. Cybercriminelen hebben bijvoorbeeld de kracht van generatieve AI al ontdekt en produceren al op groeiende schaal simpele aanvalsscriptjes voor hun as-a-service verdienmodel. Kwantum computing kan straks een grote uitdaging betekenen voor het beveiligen van onze netwerken en data. Wees zeker niet naïef, maar vooral realistisch. Technologie is agnostisch, het is de gebruiker die bepaald of de toepassing 'goed' of 'slecht' is.

Kansen en uitdagingen

Over de kansen en uitdaging die zij met onder meer AI en kwantum computing zien in hun organisaties, vertellen CIO’s en andere IT-beslissers vanaf begin oktober in de eerste uitgave van Dutch IT Leaders. Afgelopen april is Dutch IT Leaders gelanceerd als opvolger van Executive People, met nog meer focus op alles dat de IT-(mede)beslisser bezig houdt.

En dat is veel meer dan alleen de impact van nieuwe technologie op hun organisatie. Het werven van voldoende IT-talent, het ontwikkelen van ecosystemen om samen te innoveren, de adoptie van technische innovaties, het leren van eigen en andermans successen én mislukkingen, het vertalen van dat containerbegrip digitale transformatie naar de praktijk van een datagedreven organisatie worden. Het streven naar meer diversiteit, gewoon omdat het een beter IT-team oplevert.

Maar ook: hoe kan de overheid zijn burgers digitaal beter faciliteren, hoe realiseer je een duurzame, toekomstbestendige gezondheidszorg. Hoe pak je klimaat- en andere uitdagingen aan die mede door de verdergaande digitalisering wordt veroorzaakt? En los daarvan: hoe zorg je er voor als CTO, CIO, IT-directeur of wat je titel ook mag zijn, dat IT de core business van je organisatie faciliteert?  U vindt het op 2 oktober overzichtelijk terug in de thema’s Future of Business Technology, Culture & Leadership, HR, Talent & Diversity, en Sustainability & Green IT.

Meerwaarde bieden

Technologie alleen is nooit de oplossing. Maar het kan ons, zo blijkt keer op keer, veel meerwaarde bieden. Dat gold voor de pc-revolutie. Het gold voor de internetrevolutie. En het geldt voor de AI-en kwantumrevolutie. Spring niet blindelings mee op de hypetrein, maar ga ook niet wachten tot al je concullega’s al aan het innoveren geslagen zijn. Vrees het of omhels het, maar kom in beweging!

Martijn Kregting
Hoofdredacteur Dutch IT Leaders

m.kregting@dutchitleaders.nl