Redactie - 16 april 2024

Duurzaamheid staat centraal op Green Data Center Conference 2024

De Jaarbeurs in Utrecht staat op woensdag 6 november in het teken van de Green Data Center Conference. Centraal staat de cruciale rol van intensieve samenwerking tussen overheidsinstanties en bedrijven in het digitale ecosysteem voor het realiseren van een digitale en duurzame toekomst.

Duurzaamheid staat centraal op Green Data Center Conference 2024 image

De toekomst van onze digitale infrastructuur gaat gepaard met uitdagingen omtrent energiegebruik, verduurzaming en (beschikbare) ruimte. Ondanks het feit dat de datacentersector koploper is op het gebied van duurzame innovatie, zowel in energie-efficiëntie binnen de datacenters als het gebruik van duurzame elektriciteitsvoorziening, is het van groot belang de dialoog te blijven voeren. Tijdens de achtste editie van de Green Data Center Conference komen organisaties uit de sector en overheidsinstanties bijeen om de belangrijkste onderwerpen op dit gebied te bespreken.

Kennisdeling, innovaties en verbinden

Tijdens Green Data Center Conference staan drie aspecten centraal: kennisdeling, het presenteren van ontwikkelingen en innovaties, en het verbinden van de juiste stakeholders. De bezoekers zijn een mix van spelers uit het datacenter ecosysteem (operators, toeleveranciers, bouwers) en betrokkenen binnen de energietransitie zoals aanbieders van elektriciteit- en warmtenetwerken en gemeenten en overheidsinstanties. Juist deze mix is belangrijk om de verduurzaming en inpassing van datacenters te realiseren en samen de energietransitie te kunnen versnellen.

De Green Data Center Conference, georganiseerd door de Dutch Data Center Association (DDA) en de Fiber Vakdag van de Fiber Carrier Association (FCA) sloten vorig jaar de handen ineen voor een gezamenlijke editie. Ook dit jaar werken de partijen samen om de bezoeker ‘the best of both worlds’ te bieden. Daarom vinden beide events dit jaar los van elkaar plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Bezoekers hebben met een ticket toegang tot zowel de Green Data Center Conference als de Fiber Vakdag. Op deze manier bieden de DDA en FCA de bezoekers een unieke kans om beide events voor één prijs te bezoeken.

Aanmelden en meer informatie

Tickets voor beide events gaan binnenkort in de verkoop. Meer informatie over het event is hier beschikbaar.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei