Redactie - 24 januari 2015

Reportage: Er is leven na de N-Serie

Nederland is een van de landen met de meeste gebruikers van de N-Serie. Wat betekent het beëindigen van de OEM-relatie tussen IBM en Netapp voor hen? De ontwikkeling van de software houdt op, dus wie verder wil staat voor een migratie. Tectrade en NetApp gaan daarom samenwerken om de investeringen in N-Series technologie van organisaties veilig te stellen, en hun storagestrategie aan te scherpen. Daarom vond deze week het Tectrade & NetApp Storage Seminar plaats waarin wordt getoond hoe de NetApp-oplossingen de bestaande storage-omgeving aanvullen en nòg efficiënter kunnen maken.

Tectrade gaat IBM- en NetApp Business Partners onder meer helpen door een soepele overstap mogelijk te maken van IBM N-Series naar het identieke NetApp FAS. Dit gebeurt door het Tectrade NetApp-team, dat bestaat uit experts in data- en infrastructuurmanagement, die bedrijven helpen om bedrijfskritische data te beheren, te beschermen en de optimaliseren. Zo helpt Tectrade organisaties met het aanscherpen van hun risicomanagement, snijden in de kosten en het op het scherpst van de snede managen van de toenemende hoeveelheid waardevolle data.

Goede toekomst

“We werken al sinds 2006 samen met NetApp”, zegt Ronald van Heek, Chief Commercial Officer bij Tectrade. “Meer dan 68 klanten in heel Europa gebruiken de N-Series. We willen hier daarom eerst kijken naar deze klanten die geïnvesteerd hebben in deze technologie. Wij willen ze een goede toekomst bieden, los van het N-Series platform.”

Peter Wilbrink, Director Sales Benelux bij NetApp voegt daaraan toe: “De samenwerking met IBM was heel intensief, wat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat onze klanten ook in de toekomst een goede oplossing hebben. Samen met IBM business partners willen we die volgende stap zetten, en een migratiepad bieden voor de klanten die de technologie gebruiken. Het voordel van de NetApp-technologie is dat ze niet op andere software hoeven over te stappen.”

Bedrijfsprocessen ondersteunen

“Ook voor nieuwe gebruikers is dit interessant”, vervolgt Van Heek. “We zijn daarom NetApp Gold Partner geworden, om te zorgen dat gebruikers ook daadwerkelijk alle voordelen kunnen behalen.” Wilbrink: “Voor potentiële nieuwe gebruikers betekent dit dat de partners meer oplossingen kunnen aanbieden, zoals FlexPod dat we met Cisco in de markt zetten. Daar kunnen klanten een platform mee bouwen dat de bedrijfsprocessen dynamisch ondersteunt.”

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders Progress Communications BW start week 17 tm 19
Pax8 BN/BW 29-05 tm 18-06-2023