Redactie - 28 december 2021

Schneider Electric: Managed power as-a-service enorme markt

Schneider Electric: Managed power as-a-service enorme markt image

Het is een markt wereldwijd van 160 miljard dollar, zo stelt David Terry, Vice President IT Channels Europe bij Schneider Electric. Dit bedrijf is onlangs in zee gegaan met distributeurs ALSO, Ingram Micro en TechData om zijn managed power as-a-service naar de markt te brengen. In Nederland wordt gestart met Ingram Micro.

Waar hebben we het over met managed power as-a-service? Over een dienst om een kritieke infrastructuur op afstand te bewaken en te beheren, de zichtbaarheid te vergroten en zowel datagestuurde inzichten als externe serviceondersteuning te gebruiken om de uitvaltijd te beperken; een dienst die Schneider Electric-partners aan hun klanten kunnen leveren. In deze tijden van volatiele energieprijzen is dat geen overbodige luxe.

Het gaat hier om een combinatie van hardware, software en diensten. De hardware omvat de APC Smart-UPS - enkelfasige UPS-modellen met vooraf geïnstalleerde netwerkbeheerkaarten voor veilige bewaking op afstand. De programmatuur is het EcoStruxure IT-platform. Dit is een bekroonde oplossing voor bewaking op afstand en biedt realtime prestatiegegevens met proactieve aanbevelingen om veilig, waar u ook bent, inzicht mogelijk te maken.

Onder de diensten vallen Monitoring & Dispatch Services: 24/7 deskundige IT-ondersteuning om downtime en bedrijfsonderbrekingen tot een minimum te beperken. Ook flexibele financieringsvoorwaarden - van deelnemende IT-distributeurs, inclusief contractlengtes van 1, 3 en 5 jaar. Overeenkomsten zijn ontworpen om eindgebruikers te helpen bij de overgang van op CapEx-gebaseerde IT-investeringen naar OpEx-modellen, en om channelpartners van transactionele verkoop naar terugkerende inkomsten te bewegen.

Grote markt
Volgens een rapport van Gartner zal 75 procent van alle data in 2025 worden verwerkt in de ‘edge’. Apparatuur aan de rand van het bedrijfsnetwerk. Apparatuur dat natuurlijk elektriciteit verbruikt en waarvan het verbruik op afstand beheerd dient te worden.
Ziedaar de grote markt die zich ontwikkelt voor managed power as-a-service. Terry spreekt van een wereldwijde markt van 160 miljard dollar. “We staan natuurlijk nog maar aan het begin van deze ontwikkeling, maar het kan snel gaan. In de VS gaat het overigens iets sneller dan in Europa. Schneider Electric en zijn partners zijn er in elk geval klaar voor. Onze distributeurs weten van de hoed en de rand en kunnen onze partners bijstaan.”
In Nederland, met zijn specifieke capaciteitsproblemen van het landelijk elektriciteitsnetwerk, lijkt het beheer op afstand van stroomgebruik geen overbodig luxe.

Pluspunten
Terry meent dat het aanbod aantrekkelijk is voor de partners. “Dan heb ik het niet alleen over de grootte van de markt, maar ook over het eenvoudige gebruik van onze toepassing. Je hebt geen speciale, uitgebreide training nodig om ermee overweg te kunnen.”
Er zijn meer pluspunten. Terry verwacht dat partners die deze dienst gaan inzetten een omzetgroei zullen zien van veertig procent per transactie. “Samen met onze distributeurs zullen we de trainingen verzorgen en we hebben speciale kortingen in het leven geroepen om het aantrekkelijk te maken voor onze partners om hiermee aan de slag te gaan.”
Schneider Electric loopt met dit aanbod voor op de rest van de aanbieders. “Dat moet wel; je moet er als producent tijdig bij zijn. En: we zitten niet voor niks in de business die de lichten laten branden.”

Auteur: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29