Wouter Hoeffnagel - 16 februari 2016

Tool berekent premiekortingen voor in dienst nemen van werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale zaken en Werkgelegenheid lanceert een digitale rekenhulp voor werkgevers. Met behulp van de tool kunnen werkgevers eenvoudig bepalen of zij recht hebben op premiekortingen als zij iemand in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De overheid stelt premiekortingen beschikbaar die het voor werkgevers financieel aantrekkelijk maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Deze kortingen kunnen een jaarlijks voordeel opleveren van 7.000 euro voor een periode van maximaal drie jaar. Klijnsma: ‘’Deze tool helpt werkgevers om in een paar minuten tijd antwoord te vinden op veel van hun vragen.’’

Drie doelgroepen

De premiekortingen zijn beschikbaar voor drie doelgroepen met afstand tot de arbeidsmarkt: ouderen, arbeidsgehandicapten en mensen uit de doelgroep banenafspraak. De banenafspraak is een sociaal akkoord dat het kabinet en werkgevers in 2013 hebben afgesproken om extra banen te creëren voor mensen met een ziekte of handicap. Werkgevers moeten tot 2026 in totaal 100.000 banen realiseren voor mensen met een ziekte of handicap.

De tool is hier te vinden.

Cloudian BW - week 11/12-2023 DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
Skykick BN 30-05 t/m 07-06