Redactie - 26 juni 2012

‘Meer dan een derde van consumentendata in 2016 opgeslagen in de cloud’


In 2016 zullen particuliere gebruikers meer dan een derde van hun data hebben opgeslagen in de cloud, verwacht Gartner. Ze doen dit omdat steeds vaker content wordt gedeeld, die bovendien beschikbaar moet zijn op meerdere locaties. In 2011 was nog maar zeven procent van alle consumentendata opgeslagen in de cloud, maar binnen vijf jaar zal dat 36 procent zijn.

Traditioneel bewaren consumenten hun data op PC´s, maar naarmate consumenten meer verschillende digitale apparaten hebben verdwijnt de dominantie van de PC in de opslag van gegevens. Vooral het gegeven dat de meeste digitale apparaten zijn voorzien van een digitale camera zorgt voor een enorme groei van de hoeveelheid data, die ergens moet worden opgeslagen. Gartner verwacht dat de personal cloud de plaats is waar mensen die data van alle verschillende devices zullen gaan opslaan.

Wereldwijd zal de behoefte aan storage groeien van 329 exabyte in 2011 tot 4.1 zettabyte in 2016. Die enorme groei komt vooral door digitale foto´s en video. Hierin is de opslag op PCs, smartphones, tablets, hard-disk drives (HDDs), network attached storage (NAS) en cloud gecombineerd. De meeste in de cloud opgeslagen data zullen consumenten benaderen via social media als Facebook, dat gratis opslagruimte biedt voor het bewaren van foto´s en video. De gemiddelde hoeveelheid data per huishouden zal in deze periode groeien van 464 gigabyte in 2011 tot 3,3 terabyte in 2016.

 

Progress Communications BW start week 17 tm 19 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
Pax8 BN/BW 29-05 tm 18-06-2023