Redactie - 05 juli 2012

Capgemini sluit overeenkomst met Bayer Business Services


Capgemini en Bayer Business Services hebben onlangs een contract ondertekend voor het aanbieden van IT-diensten vanuit India. Bayer Business Services is het wereldwijde competence center voor de IT- en business-diensten van de Bayer-groep. Het contract loopt over een periode van vijf jaar en omvat diensten voor applicatieonderhoud en -ontwikkeling, SAP-basisdiensten en infrastructuurdiensten inclusief servicebeheer. Volgens de overeenkomst neemt Capgemini de activiteiten over van het eigen IT-servicecenter van Bayer Business Services in Mumbai (India) dat circa 550 medewerkers telt.

Na een intensieve aanbestedingsprocedure waaraan werd deelgenomen door diverse Indiase en internationale concurrenten viel de keuze op Capgemini als exclusieve aanbieder. Capgemini bleek namelijk in staat om een krachtige oplossing te bieden voor offshore-diensten in India via het Rightshore® Delivery Model gecombineerd met een allesomvattende HR-oplossing en goede industrialisering en rationalisering. Capgemini gaat de wereldwijde businessunits van Bayer Business Services helpen door ondersteuning te bieden aan de 120.000 gebruikers van de Bayer-groep wereldwijd. Het internationale team werkt in hoofdzaak vanuit India, maar met lokale ondersteuning vanuit Duitsland, de VS, Brazilië en China.

Daniel Hartert, CEO van Bayer Business Services: “We waren voor ons IT-servicecenter in Mumbai op zoek naar een strategische partner die qua cultuur en waarden goed bij ons zou passen. Capgemini kon een overtuigend aanbod voorleggen op basis van een breed portfolio, een sterke aanwezigheid in Mumbai en een duurzame oplossing voor HR-transformatie.”

Olivier Sevillia, CEO Application Services, Continental Europe van Capgemini: “Met dit contract gaan we een nieuw strategisch partnership aan met Bayer. Onze klant profiteert van de wereldwijde expertise die wij aanbieden via ons schaalbare gedistribueerde delivery-model. Voor Bayer zijn met name onze unieke gecombineerde aanwezigheid en geïntegreerde transformatie- en industriële processen in India en Duitsland erg belangrijk.”

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023