Redactie - 13 september 2013

KPN opent gloednieuw datacenter in RotterdamKPN heeft zijn eerste datacenter in Rotterdam geopend. De officiële opening werd verricht door Jeannette Baljeu, wethouder Economie en Havenzaken van de gemeente Rotterdam en Alexander van der Hooft (foto), Directeur IT Solutions van KPN.

Het nieuwe high tech datacenter van KPN, met de hoogst mogelijke bedrijfszekerheid, vormt een belangrijke impuls voor de verdere ontwikkeling van het bedrijfsleven in de Rotterdamse regio, aldus KPN en Baljeu.

KPN biedt bedrijven in het datacenter aan de Anthony Fokkerweg (Waalhaven) de mogelijkheid hun eigen ICT-systemen te plaatsen in deze optimaal geconditioneerde en beveiligde omgeving. Het datacenter biedt een hoogwaardige continuïteit (minimaal Tier 3 standaard) en voldoet hiermee aan de hoogste beschikbaarheidseisen Ook gebruikt KPN 100% groene stroom. Het datacenter heeft een oppervlakte van 1900 vierkante meter en biedt standaard een vermogen tot 15kW per rack. De bewaking is 24x7 op de locatie aanwezig en het datacenter is o.a. ISO 14001 en ISO 27001 gecertificeerd en biedt door het carrier neutrale beleid een ruime keuze aan providers.

Door: Witold Kepinski


Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 SLTN Vierkant
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023