Redactie - 31 maart 2014

Main Capital investeert in softwarebedrijf RVC

 

Main Capital heeft met CEO Joost van Geijn een meerderheidsbelang genomen in het medische softwarebedrijf RVC. Met de transactie is 5 tot 10 milhoen euro gemoeid.

RVC levert beeldopslag en workflow ondersteunende oplossingen voor de primaire processen van ziekenhuizen met haar product Clinical Assistant. RVC heeft klanten zoals UMC Utrecht, OLVG, Slingeland Ziekenhuis, Isala klinieken, Radboudumc, IJsselland Ziekenhuis en LUMC.

Samen met het management van RVC gaat Main Capital de stabiele groei van RVC ondersteunen. Oprichter Ronald Ruijs blijft daarbij volledig betrokken en richt zich op alle technische aspecten van het bedrijf. De afgelopen jaren is het bedrijf met meer dan 20% per jaar gegroeid en dit tempo wordt in de komende jaren doorgezet. De oplossing Clinical Assistant stelt ziekenhuizen in staat om hun beeldmateriaal van alle afdelingen te integreren en ziekenhuisbreed te delen, ook wel ‘PACS 2’ genoemd. Uniek is, dat er naast de algemene PACS 2 functies vele specialistische functies zijn ingebouwd, zoals ECG-management en endoscopie workflow. Vele ziekenhuizen gebruiken ook die functies. Dit levert een grote efficiëntieverbetering op die in de huidige tijd van bezuinigingen belangrijk is. Daarnaast zorgt de integratie van alle beeldmateriaal en ondersteuning van de verslaglegging in één ziekenhuisbrede oplossing ervoor dat medische professionals betere beslissingen kunnen nemen en dat zij zich meer kunnen richten op hun zorgtaken.

Het doel is om in de komende tijd ziekenhuisbreed in Nederland verder te groeien. Doordat circa de helft van alle ziekenhuizen nog niet een dergelijke oplossing heeft is hier ook ruimte voor. Om dit mogelijk te maken blijft het bedrijf haar technologische leiderschapspositie uitbreiden met ontwikkelingen richting Mobile, Business Intelligence en viewing van radiologiebeelden. De huidige klanten zijn daarbij zeer belangrijk; continue verbetering van de dienstverlening staat daarom hoog op de agenda. Aangezien Nederland duidelijk voorloopt op de rest van de wereld is RVC bovendien goed in staat om internationaal door te groeien.

“Efficiënter en effectiever werken is het devies in ziekenhuizen tegenwoordig en Clinical Assistant neemt daarin het voortouw op het gebied van imaging software. Deze leidende positie kan in het buitenland worden ingezet”, aldus Charly Zwemstra, Managing partner van Main Capital Partners.

Main Capital is een op de software sector gerichte investeerder met een ervaring met solide en schaalbare software bedrijven. Speerpunten bij al haar investeringen zijn internationalisatie, schaalbare groei (o.a. door partnerships) en het creëren van groeiende recurring omzet. Onlangs investeerde Main Capital in Regas (workflow voor de zorgsector) en Chainfood (platform voor supply chain monitoring)

De investering in RVC wordt gedaan met Main Capital III, waarin ook deelnemingen in bedrijven als Sofon, Connexys, Regas en Chainfood zitten.

Witold Kepinski

 

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024