Redactie - 13 oktober 2014

Opnieuw meer vacatures voor ICT-professionals

De vraag naar ICT-professionals blijft stijgen. Het aantal vacatures voor ICT'ers is in het derde kwartaal van 2014 opnieuw met 11% gestegen. De vraag naar ICT-professionals steeg in de eerste helft van 2014 ook al met 11%. Yacht spreekt dan ook van een structurele groei.

Vooral aan softwareontwikkelaars is veel behoefte. In totaal waren er in de eerste drie kwartalen van 2014 40.000 vacatures voor softwareontwikkelaars. Ook andere functies zijn echter populair. Zo waren er 17.000 vacatures te vinden voor IT-beheerders, functioneel dan wel technisch. De vraag naar security officers is ten opzichte van 2013 explosief gestegen met maar liefst 80%. In absolute aantallen is de vraag naar security officers met 1.200 vacatures echter nog klein.

Vraag in de keten
De groei heeft gevolgen voor de vraag verder op in de keten. “Met name de blijvend toenemende vraag naar functioneel- en technisch beheerders en security officers wijst in deze richting”, aldus Arjan Blok competence director ICT bij Yacht. Als voorbeelden van ontwikkelingen die voor deze verschuiving zorgen noemt Yacht:

  • De huidige e-commerce ontwikkelingen
  • Grote bewegingen in diverse branches als vergaande stappen richting online, mobile, multiplatform
  • De overstap van ‘bricks naar clicks’

De manier waarop software wordt gebouwd evolueert daarnaast eveneens, waarvan de vergaande procesmatige integratie tussen software ontwikkeling en beheer een voorbeeld is. De benodigde beheercompetenties moeten door deze integratie meegroeien met de ingezette bewegingen. De snelheid waarin de markt zich ontwikkelt, de groeiende vraag uit de business en releases die elkaar sneller opvolgen vragen volgens Yacht om een wendbare & adequaat ingerichte beheerorganisatie.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei