Wouter Hoeffnagel - 14 september 2016

IDC: ‘In 2020 danken ruim 18.000 Nederlanders hun baan (in)direct aan Salesforce’

Salesforce en het ecosysteem van klanten en partners zijn goed voor 1,9 miljoen directe nieuwe banen en meer dan 2,8 miljoen indirecte banen in 2020 wereldwijd. Organisaties die kiezen voor Salesforce dragen voor 389 miljard dollar bij aan het bruto binnenlands product (BBP).

Dit blijkt uit nieuw onderzoek dat analistenbureau IDC heeft gepresenteerd. Nederland profiteert daarin ruim mee. Zo berekent IDC dat ruim 18.000 mensen in 2020 hun baan te danken hebben aan Salesforce en zijn ecosysteem. Van deze groep danken 7.322 mensen direct hun baan aan Salesforce en 11.133 mensen profiteren indirect van het ecosysteem. De impact op de Nederlandse economie bedraagt 1,477 miljard dollar aan bijdrage aan het BBP in 2020.

EMEA is snelst groeiende regio
“Forbes heeft Salesforce onlangs voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot één van ’s werelds meest innovatieve bedrijven. Die innovativiteit vertaalt zich onder andere in de creatie van nieuwe banen. De resultaten van dit IDC-rapport zijn daar een mooi voorbeeld van, en dat stemt me gelukkig. Salesforce EMEA is de snelst groeiende regio. In het tweede kwartaal van 2016 namen we een groei waar van maar liefst tweeëndertig procent. We hebben de ambitie om dit jaar 1200 nieuwe collega’s in te lijven in deze regio. Een aanzienlijk deel daarvan zal in Nederland komen te werken", aldus Renzo Taal, SVP Noord Europa bij Salesforce.

“Ik merk heel sterk dat de cloud meer dan ooit een belangrijke business enabler is in ondernemingen uit alle sectoren in Nederland. Uit het Dutch Cloud Readiness Report dat Capgemini in 2015 uitvoerde, blijkt dat bijna dertig procent van de bedrijven in Nederland al gebruikmaakt van enige vorm van cloud computing. Daarmee lopen we voorop in Europa. De ambitie van de Nederlandse overheid is om van ons land de eerste Digitale Economie te maken. De hoge adoptiegraad van cloud computing in ons land, de aanwezigheid van de AMS-X, een van de grootste internetknooppunten ter wereld en het gunstige economische klimaat voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven zorgt dat we daarvoor een uitstekende uitgangspositie hebben. Als Salesforce een rol kan spelen om dit doel te behalen, dan doen we dat graag.”

Onderzoek
Het onderzoek van IDC is hier te vinden.