Redactie - 21 december 2016

DHPA deelt visie en strategie voor de toekomst

De laatste DHPA netwerkbijeenkomst van 2016 stond op dinsdag 6 december op de planning in sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. En er stonden belangrijke zaken op de agenda. Het bestuur van DHPA deelde haar visie en strategie voor de toekomst en ging daarover in gesprek gaan met de aanwezige deelnemers en partners.

Na ontvangst was de aftrap aan Michiel de van der Schueren die met een presentatie over digitale transformatie inging op hoe organisaties omgaan en veranderen met en door het fenomeen digitalisering. Eén van de boodschappen uit zijn presentatie is dat door digitalisering en duidelijke keuzes organisaties in staat zijn om een leidende rol te spelen en te blijven spelen. Hij haalde daar verschillende bekende voorbeelden aan.

DHPA SLA Framework
DHPA voorzitter Sven Visser gaf daarna een update over de totstandkoming van het DHPA SLA Framework. In januari zal dit document gedeeld worden binnen het DHPA netwerk. Hij toonde de onderdelen en gaf een aantal begeleidende commentaren daarbij. Waarbij belangrijk is dat DHPA deelnemers zoveel mogelijk overnemen maar wel zelf nadenken over hoe zij op basis van een specifieke SLA of zelfs set van overeenkomsten ook echt maatwerk kunnen maken.

Daarna was het de beurt aan Ruud Alaerds, directeur van DHPA. Hij zette de belangrijkste uitkomsten van zijn rondgang onder deelnemers en partners op een rijtje en presenteerde vanuit die basis de nieuwe lijnen die DHPA zal bewandelen in 2017. Elders in deze nieuwsbrief meer detail hierover. In de discussie over deze lijn bleek ondermeer dat men de plannen ambitieus vind en dat een belangrijke zorg ligt in het stellen van prioriteiten. Een advies dat ook zeker ter harte wordt genomen door het bestuur van de stichting.

TechFest
Eén van de nieuwe zaken die in 2017 op de agenda staan ook als gevolg van de gesprekken, is het TechFest. De marketeers van Splend! ons marketing en communicatie buro gaven een korte introductie op deze ‘Techday in een nieuw jasje’. Ook elders in deze nieuwsbrief meer info over Techfest 2017.

Na een behoorlijke zit met deze presentaties was er een rondgang en uitleg van de sterrenwacht en was er ook de mogelijkheid om die sterren of toch in elk geval de maan nog met eigen ogen van dichtbij te bekijken. De traditionele borrel kon natuurlijk niet ontbreken en de grote groep deelnemers kon daarbij weer uitgebreid netwerken.