Redactie - 16 april 2019

Voor Amazic hebben containers geen geheimen

Voor Amazic hebben containers geen geheimen image

Value add distributeur Amazic loopt graag voorop bij de jongste IT-ontwikkelingen op het vlak van DevOps. De samenwerking met Sysdig bewijst dat maar weer eens. “Daarmee krijgen wij inzicht in plaats en inhoud van containers”, zegt Mohamed Yassini, CEO bij Amazic.

Amazic is bijna tien jaar oud en levert voornamelijk via resellers. De onderneming heeft het hoofdkantoor in Nederland, maar is ook actief in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. “In de afgelopen jaren hebben wij een portfolio opgebouwd met DevOps in het achterhoofd. Rondom het onderwerp containers leveren wij tools en beveiligingsmogelijkheden om op allerlei manieren containers te bouwen, te beveiligen, te beheren en dit alles vooral te automatiseren. Want daar ligt de winst voor organisaties”, licht Yassini toe.

De ongeveer twintig medewerkers van Amazic hebben zich uitermate bekwaamd in containerplatformen. Zij geven dan ook trainingen aan resellers – en eindklanten – over de toepassing van de producten die het bedrijf voert. Zo is Amazic de officiële trainer van bijvoorbeeld Docker, Puppet (voor container registratie) en Hashicorp (voor cloud infrastructure management).

Tien jaar geleden waren dit trouwens nog exotische namen in het IT-landschap. “Maar DevOps en de hang naar schaalvergroting en hogere snelheden hebben die veranderd. Containers spelen daar tegenwoordig een belangrijke rol. Wij hebben dit segment echt zien groeien. Daarbij hebben wij zelf een voorkeur voor innovatieve technologieën”, zegt Yassini.

Sysdig
De jongste loot aan de Amazic-boom is Sysdig. Deze onderneming legt zich toe op het in kaart brengen – en daarmee beveiligen – van containers. Nu applicaties (en hun inhoud) steeds meer in kleinere stukjes worden opgeknipt voor schaalbaarheid en snelheid is het zaak om stabiliteit en beveiliging op orde te hebben.

“Je moet weten waar jouw containers leven. Het ene moment kunnen ze in het eigen datacentrum zijn, het volgende moment ergens in een Azure-omgeving. Sysdig helpt daarbij. Het weet waar de containers zijn doordat het dicht tegen de Linux-kernel aan wordt geïnstalleerd op een server. Aan de hand van system calls weet Sysdig hoe het ervoor staat. En dat doen ze erg goed. Het betekent dat je niet meer voor elke applicatie de paden hoeft te configureren. Dat doet Sysdig automatisch voor je. Dat scheelt veel werk, maar natuurlijk ook veel tijd”, legt Yassini uit.

Het geeft dus inzicht, maar een aanvullend product zorgt meteen voor de beveiliging. Twee zijden van dezelfde medaille, noemt Yassini dit.

Sysdig is beschikbaar als SaaS-product of on premise. Amazic helpt partners via workshops hoe je Sysdig moet installeren en bijvoorbeeld koppelen aan Kubernetes. “Heel veel doet Sysdig zelf al op basis van best practices, maar die kun je tweaken. Daar helpen wij ook bij.”

Auteur: Teus Molenaar

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
Pax8 BN/BW 29-05 tm 18-06-2023