Witold Kepinski - 01 oktober 2019

Microsoft Presenter Coach verbetert spreekvaardigheid bij presentaties

Microsoft Presenter Coach verbetert spreekvaardigheid bij presentaties image

Microsoft heeft nieuwe functies voor Office 365 aangekondigd. Zo zijn er tools voor PowerPoint  waardoor gebruikers meer kunnen doen met hun presentaties, zoals Presenter Coach.

Presenter Coach verbetert de spreekvaardigheid bij presentaties zoals woorden die zaken opvullen en en spraakstimulatie. "Spreken in het openbaar hoeft niet zenuwslopend te zijn. Onze openbare preview van Presenter Coach in PowerPoint voor het web maakt gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) om zakelijke professionals, docenten en studenten te helpen effectievere presentatoren te worden", aldus Microsoft.

Microsoft meldt verder: "Wanneer u naar de repetitiemodus gaat en in een microfoon spreekt, geeft Presenter Coach u realtime feedback op het scherm om de spreekvaardigheid in het openbaar te verbeteren. Dit omvat nuttige tips over pacing, inclusief inclusief taalgebruik, het gebruik van te veel vulwoorden zoals "in principe" of "um", en het vermijden van het gevoel dat u alleen de dia's leest."

Aan het einde van de oefensessie worden in een handig rapport de verbeterpunten aangegeven. Momenteel werkt Presenter Coach alleen in het Engels.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Progress Communications BW start week 17 tm 19
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29