Martijn Kregting - 19 oktober 2019

Tecknoworks zet propositie rondom Power BI in de markt

Tecknoworks zet propositie rondom Power BI in de markt image

Business analytics vormen één van de twee speerpunten van IT-dienstverlener Tecknoworks uit Reeuwijk. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het doorontwikkelen van beide proposities - naast business analytics ook modernisatie en innovatie van applicatie met een speciale innovatiemethodiek. “Op beide vlakken hebben we echte deliverables", vertelt sales- en marketingdirecteur Rein Hoogland.

“Rondom ons Power BI-platform zijn we een propositie in de markt aan het zetten onder de naam Power Portal, die de consumptie en distributie van de data analyses nog makkelijker maakt", aldus Hoogland in een interview met Dutch IT Channel. "Daarnaast zijn we actief met de Microsoft Dashboard In A Day-sessies. Organisaties komen hierheen met hun eigen datasets. Wij tonen tijdens de sessie welke waarde – zoals praktische inzichten – ze uit data kunnen halen die zij bezitten en deze transformeren naar informatie.”

Power Portal, om eenvoudig en veilig Power BI dashboards te delen, is volgens Hoogland een platform waarmee Power BI-dashboards en rapporten eenvoudig zijn te delen met stakeholders van de gebruikers. Het stelt hen in staat de rapportages overal te bekijken, achter de laptop, op tablet of smartphone, en vervolgens met collega’s of klanten de informatie te bespreken. Het bijbehorende portaal kan in de eigen bedrijfsstijl ingericht worden.

Nuttige kennismaking

Dashboard in a Day is een nuttige kennismaking met Tecknoworks en de Microsoft-tools, vervolgt Hoogland. “We hebben afgelopen augustus in Brussel een sessie gedaan met zo’n 23 bedrijven. Veel hiervan zijn verder gegaan met de volgende stap door de dienst Insight Snapshot af te nemen. Samen met het bedrijf gaan we een praktisch bruikbare Power BI-oplossing bouwen, op basis van hun eigen datasets. In een paar dagen leveren we zo de basis van een werkend systeem op.”

Net zoals bij applicatiemodernisatie staan innovatie en creativiteit voorop bij business analytics, stelt algemeen directeur Maurik van den Heuvel van Tecknoworks. “We helpen een bedrijf bijvoorbeeld om de analytics uit Insight Snapshot op een strategisch niveau te tillen. Dat kan zijn hoe de business case onder zo’n oplossing er uit ziet, of er de juiste ROI en de juiste KPI’s geselecteerd zijn. Zo helpen we om aan de business-kant een aantal zaken goed in te regelen op het gebied van data-analyses.”

Lees hier het hele interview met Maurik van de Heuvel en Rein Hoogland.

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
FOBT2023 | Banner liggend - REGISTER