Witold Kepinski - 15 november 2019

Nieuwe financieringsronde versnelt groei Textmetrics

Nieuwe financieringsronde versnelt groei Textmetrics image

Het jonge Arnhemse bedrijf Textmetrics, gespecialiseerd in content consistentie, kondigde vandaag aan dat het een nieuwe financieringsronde onder leiding van Oost NL heeft afgesloten, met deelname van bestaande investeerders en van Filsa EAF en Sornin9901 als nieuwe investeerders.

Textmetrics levert een Software-as-a-Service (SaaS) dienst voor het optimaliseren van tekstkwaliteit in (grote) organisaties. Hiermee worden ze in staat gesteld om hun online en offline tekstuitingen gecentraliseerd te managen en de effectiviteit en consistentie ervan continu te verbeteren. Op basis van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) levert Textmetrics real-time tekstsuggesties die beoogde doelgroepen aanspreken en die passen bij het kenmerkend taalgebruik van bijvoorbeeld klantorganisaties. Textmetrics SaaS dienst heeft op basis van metingen aangetoond de conversiegraad van bijvoorbeeld personeelsadvertenties aanmerkelijk te verbeteren.

Met de financiering wordt de versnelling van nieuwe productontwikkeling en verdere internationale commercialisatie mogelijk gemaakt. Oost NL investeerde eerder vanuit Topfonds Gelderland in Textmetrics (voorheen Webtexttool). Sindsdien heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld in productaanbod en in marktacceptatie.

De Textmetrics SaaS dienst wordt inmiddels gebruikt door klantorganisaties van o.a.  ING, Bol.com, Accenture, Volkswagen en Randstad.  

Tim Markus, investment manager Tech bij Oost NL: "Het optimaliseren van teksten is belangrijk voor bedrijven. De Textmetrics SaaS dienst voorziet daarin.  Wij dragen graag bij aan de verdere ontwikkeling van Textmetrics. De groei van innovatieve bedrijven zoals Textmetrics is essentieel voor onze regionale economische ontwikkeling en lokale werkgelegenheid."

Algemeen directeur Marcel Leeman (foto rechts) van Textmetrics is verheugd over de groeifinanciering. “Deze investering stelt ons in staat aan de groeiende vraag naar onze diensten te voldoen en continu nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Wij verwelkomen onze nieuwe aandeelhouders en zijn blij met de leidende rol van Oost NL”.

Foto: Kyrill Poelmans en Marcel Leeman van Textmetrics

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Progress Communications BW start week 17 tm 19
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023