Redactie - 18 juni 2020

Propeller richt zich met portal op de zakelijke IT-markt

Propeller richt zich met portal op de zakelijke IT-markt image

Het bedrijf Propeller heeft een e-commerceplatform met een flinke geschiedenis in de markt van office-supplies. Maar de laatste tijd ligt de focus, met succes, ook heel sterk op de zakelijke IT-markt.

CEO en mede-eigenaar Jans Graver is daar de laatste anderhalf jaar de grote kartrekker in. Hij verdiende daarvoor bij onder meer Dell en F5 Networks zijn sporen in de IT. “We hadden al langer IT-klanten, maar de laatste tijd hebben we veel tijd en energie gestoken in het toevoegen van specifieke functionaliteiten. Het portal is nu echt afgestemd op de eigenschappen van het B2B IT-kanaal.”

“Steeds meer eindklanten willen via een portal bij IT-partners kunnen bestellen”, geeft Graver aan. “Dat geldt zeker voor grote overheden, maar ook voor een groeiend aantal andere bedrijven en organisaties. Partners moeten daar wel in meegaan. Ze moeten ook digitaliseren.”

Distributeurs hebben hun eigen platformen, maar partners werken zelden via één distributeur. Dus zoeken ze een centraal portal, zo is de overtuiging van Propeller. “Ons portal is aan de achterkant gekoppeld aan de platformen van de distri’s of sommige vendoren. Aan de andere kant is er een koppeling met bijvoorbeeld Autotask en ERP-software, maar ook met leasemaatschappijen.”

De portal biedt dus veel meer mogelijkheden dan alleen producten kunnen doorverkopen. Graver: “Het is absoluut niet alleen gemaakt voor traditionele hardware-resellers. Juist ook voor managed service providers. De diensten kunnen we ontkoppelen via Autotask. We maken het ook mogelijk om via het portal heel eenvoudig softwarelicenties te renewen. Dat is een duidelijk voorbeeld van een extra functionaliteit, speciaal voor de IT-partner.”

Lees het volledige artikel

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei