Wouter Hoeffnagel - 24 juni 2020

Amerikaanse topmanagers spreken zich uit tegen strengere immigratieregels VS

Topmanagers van verschillende Amerikaanse techbedrijven zijn niet te spreken over de strengere migratieregels van de Amerikaanse president Donald Trump. Onder meer Google-topman Sundar Pichai, YouTube-topvrouw Susan Wojcicki, Tesla-topman Elon Musk en Microsoft-topman Brad Smith spreken zich uit tegen de nieuwe regels.

De Amerikaanse overheid kondigde 22 april aan bepaalde werkvisa tot het einde van het jaar niet te verlengen. Ook voor reizigers die met een zogeheten 'green card' het land binnenkomen krijgen extra beperkingen opgelegd. Een green card is het Amerikaanse equivalent van een verblijfsvergunning.

Google-topman Sundar Pichai wijst op Twitter op de grote bijdrage die immigratie heeft geleverd aan het succes van de Verenigde Staten (VS). YouTube-CEO Wojciki stelt dat migratie een centrale plaats heeft in de geschiedenis van de VS. Ook topman van autofabrikant Tesla, ruimtevaartbedrijf SpaceX en onder meer The Boring Company is kritisch. Musk stelt dat het herzien van het visasysteem zin heeft, maar deze maatregelen te ver gaan. Microsoft-topman Brad Smith stelt dat dit 'niet het moment is om het land af te snijden van internationale talenten of om onzekerheden of angst te zaaien'.