Witold Kepinski - 16 juli 2020

Unica dataplatform ondersteunt slimmere gebouwen en bedrijfsprocessen

Unica dataplatform ondersteunt slimmere gebouwen en bedrijfsprocessen image

Door bestaande en nieuwe datastromen uit gebouwen te combineren met het gedrag van gebruikers kunnen gebouweigenaren en -beheerders veel voordelen behalen aldus Unica. Het nieuwe digitale platform ‘Building Insight’ van Unica is een open dataplatform dat alle relevante data uit gebouwbeheersystemen, sensoren, slimme meters, toegangssystemen, weersvoorspellingen en apps van smartphones verzamelt.

Met overzichtelijke dashboards en realtime modellen kan met het platform volgens Unica worden ingespeeld op te verwachten veranderingen in het gebruik en is comfortabeler, efficiënter en veiliger gebouwbeheer mogelijk. Een hygiënisch en veilig gebouw is in tijden van het coronavirus belangrijker dan ooit en deze innovatie levert hieraan een bijdrage. Het Unica Innovation Center is als strategische divisie van technisch dienstverlener Unica vorig jaar van start gegaan. ‘Building Insight’ is het eerste concept dat de divisie lanceert.

Stefan te Veluwe (foto), manager Unica Innovation Center licht toe: “Veel gebouwbeheerders en -eigenaren beschikken niet over de juiste data om gebouwen tot een optimale plek voor de gebruikers te maken. Zeker met de extra risico’s vanwege het coronavirus willen gebouwbeheerders in controle zijn. ‘Building Insight’ biedt veel voordelen voor een breed scala aan toepassingen in gebouwen en voor haar gebruikers. Door het gebouw te optimaliseren en data te combineren, kom je tot inzichten waarmee het primaire proces verbeterd kan worden. Wij denken met onze oplossing een grote toegevoegde waarde te kunnen bieden voor een groot aantal doelgroepen en toepassingen.”

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
Netgear banner liggend start week 14