Redactie - 03 augustus 2020

Ricoh beheert nu ook AV op afstand

Ricoh beheert nu ook AV op afstand image

Ricoh beheert, naast de IT-omgeving, nu ook de audiovisuele AV-omgeving op afstand. Vergaderingen, meetings en workshops kunnen zo altijd doorgaan. Medewerkers kunnen prettig werken, waar ze zich ook bevinden.

AV beheer
Vergaderruimtes, werkplekken, narrowcasting en roombooking. Veel kantoren zijn voorzien van audiovisuele apparatuur om het dagelijks werk te vereenvoudigen. Het beheer van deze apparatuur ligt vaak bij de Facility of IT-afdeling. Nu we steeds meer tijds- en plaats onafhankelijk werken, is dat minder vanzelfsprekend. De apparatuur kan Ricoh op afstand beheren en monitoren.

Een team van AV-specialisten houdt de apparatuur continu in de gaten. Zij zorgen ervoor dat alles altijd goed functioneert en verzorgen een rapportage op maat. Mogelijke storingen worden al proactief hersteld of direct op afstand opgelost. Updates kunnen ook op afstand plaatsvinden.

Inspelen op huidige omstandigheden
Wouter Aarts, Product Marketeer bij Ricoh Nederland: “Het configureren en beheren van AV-oplossingen legt een grote druk op IT of Facility afdelingen en kan vaak leiden tot compabiliteitsproblemen en verminderde productiviteit van medewerkers. Door onze ervaring en wereldwijde dekking kunnen wij onze klanten de juiste technologieën voor deze tijd bieden, en hen altijd van op maat gemaakte dienstverlening voorzien. Ricoh maakt daarbij gebruik van het Utelogy platform om de omgeving voor klanten op afstand te beheren.”

Huib Kolen, Manager Product Marketing en Programs bij Ricoh Nederland: “Deze interessante ontwikkeling bouwt voort op onze bestaande dienstverlening voor het op afstand beheren van de print- en scanomgeving. Onze experts adviseren onze klanten over de beste manier om werkomgevingen te optimaliseren. Met onze CareFree dienstverlening bieden we klanten één vast aanspreekpunt voor IT- en AV-beheer op afstand”.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024