Witold Kepinski - 03 juni 2021

Silver Lake kondigt strategische investering in Exact aan

Silver Lake kondigt strategische investering in Exact aan image

Silver Lake, een speler in technologie-investeringen, heeft vandaag aangekondigd dat het heeft ingestemd met een minderheidsinvestering in Exact, een toonaangevende leverancier van bedrijfs- en boekhoudsoftware in de Benelux regio. Deze investering zal plaatsvinden in samenwerking met het managementteam, geleid door CEO Paul Ramakers, en de bestaande investeerder van het bedrijf, KKR, die de meerderheidsaandeelhouder zal blijven.

Opgericht in 1984 en met het hoofdkantoor in Delft, Nederland, helpen de innovatieve softwareoplossingen van Exact vandaag meer dan 9.900 accountants bij het beheren van de financiën van kleine en middelgrote ondernemingen en bieden meer dan 550.000 kleine bedrijven oplossingen met een hoge toegevoegde waarde in de cloud. De mid-market enterprise resource planning ("ERP")-oplossingen van Exact worden ook gebruikt door meer dan 16.000 middelgrote bedrijven, met een keuze uit cloud- of on-premise implementatie. De geïntegreerde softwaresuite van het bedrijf omvat financieel beheer, logistiek, CRM, HR en salarisadministratie. Sinds de overname door KKR in 2019 heeft Exact een snelle groei doorgemaakt en zijn marktleiderschap uitgebreid.

Jean-Pierre Saad, Partner en Head of EMEA Technology bij KKR, Daniel Knottenbelt, Partner en Head of Benelux bij KKR en Tomas Kubica, Director Technology Private Equity bij KKR, zeiden: “We zijn verheugd Silver Lake te verwelkomen als investeerder naast ons in Exact, een van de toonaangevende Europese SaaS-bedrijven. Onder leiding van Paul Ramakers en het hele team hebben we de afgelopen jaren een enorme groei gezien. Het bedrijf blijft een toonaangevend platform voor het leveren van boekhoud- en bedrijfssoftware in de Benelux en daarbuiten, met name met zijn vlaggenschip SaaS-product Exact Online, en we geloven dat de relevante ervaring van Silver Lake verder zal bijdragen aan de groei en ambitieuze expansiestrategie van Exact .”

Christian Lucas, Co-Head van Silver Lake EMEA, zei: “Exact past heel natuurlijk in de strategie van Silver Lake om te investeren in snelgroeiende, innovatieve en wereldwijd toonaangevende technologiebedrijven. Paul en het Exact-team hebben een sterk groeitraject bereikt en we zijn onder de indruk van de hoge kwaliteit van hun best-in-class SaaS-oplossingen. We zijn verheugd om samen te werken met het managementteam en KKR, een van 's werelds toonaangevende technologie- en software-investeerders, om bij te dragen aan de volgende fase van de ontwikkeling van Exact om zijn volledige langetermijnpotentieel te bereiken."

Paul Ramakers, CEO van Exact: “We zijn trots op wat Exact al heeft bereikt met de krachtige steun van het KKR-team. Samen met ons uitstekende team en onze zakelijke partners hebben we een succesvol bedrijf opgebouwd, met een sterke staat van dienst in het ondersteunen van zowel accountantskantoren als kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux. Nu we de volgende opwindende fase van ons groeiverhaal ingaan, kijken we ernaar uit om gebruik te maken van Silver Lake's softwaredomeinexpertise en uitgebreide industrienetwerk.”

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen van regelgevende instanties. Verdere voorwaarden van de investering worden op dit moment niet bekendgemaakt.

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
FOBT2023 | Banner liggend - REGISTER