Redactie - 15 juni 2021

Google Workspace for Everyone is beschikbaar

Google Workspace for Everyone is beschikbaar image

Google kondigt een reeks updates aan die bijdragen aan de visie van Google Workspace om iedereen één geïntegreerde oplossing voor communicatie en samenwerking te bieden. Alle meer dan drie miljard bestaande gebruikers van Google in consumenten-, zakelijke en onderwijsomgevingen hebben nu toegang tot de volledige Google Workspace-ervaring, inclusief Gmail, Chat, Agenda, Drive, Docs, Sheets, Meet en meer.

Naast het aanbieden van ‘Google Workspace for Everyone’, kondigde Google nieuwe innovaties aan die inspelen op de specifieke uitdagingen en kansen van de hybride werkwereld:

De evolutie van Rooms in Google Chat naar Spaces

Spaces: in de loop van de zomer zal Google Workspace Rooms ontwikkelen tot Spaces en een gestroomlijnde en flexibele gebruikersinterface lanceren die teams en individuen helpt om werkzaamheden nog efficiënter uit te kunnen voeren.

Nieuwe verbeteringen binnen Google Meet die gelijkwaardige samenwerking mogelijk maken

Companion Mode in Google Meet: De Companion Mode geeft elke gebruiker, ongeacht waar hij of zij zich bevindt, toegang tot interactieve functies en bedieningselementen zoals polls, chat tijdens de vergadering, handen opsteken, vragen en antwoorden, live bijschriften en meer.

Nieuwe agenda RSVP-opties: Om organisatoren van vergaderingen in staat te stellen hybride vergaderingen beter te plannen, kunnen genodigden binnenkort reageren via hun vergaderlocatie, waarbij ze kunnen aangeven of ze in een vergaderruimte of op afstand

zullen deelnemen.

Verbeteringen aan Google Meet-hardware: Vanaf september zijn nieuwe interactieve functies mogelijk op alle apparaten waarop Google Meet wordt uitgevoerd, waaronder de functie voor het opsteken van handen en de mogelijkheid om meldingen te ontvangen van polls en vragen en antwoorden.

Nieuwe controles om vergaderingen veilig en beveiligd te maken: Volgende maand introduceert Google belangrijke moderatiecontroles voor organisatoren van Google Meet-vergaderingen, waardoor ze het gebruik van chat tijdens de vergadering kunnen voorkomen, presenteren tijdens vergaderingen kunnen verbieden en deelnemers kunnen mute en unmuten.

Nieuwe beveiligings- en privacy mogelijkheden voor Google Workspace

Encryptie aan de klantzijde: Hiermee kunnen klanten de vertrouwelijkheid van hun gegevens versterken en tegelijkertijd tegemoetkomen aan een reeks behoeften op het gebied van datasoevereiniteit en compliance. Het zal ook de beveiliging van vergaderingen versterken wanneer het dit najaar naar Google Meet komt.

Drive-labels: Google Workspace rolt ook een aantal beveiligingsverbeteringen uit voor Google Drive, waaronder vertrouwensregels voor Drive die helpen bepalen hoe bestanden binnen en buiten een organisatie kunnen worden gedeeld.

Een nieuw aanbod van individuele abonnementen: Google Workspace Individual

Workspace Individual: Een nieuwe oplossing die is gebouwd om ondernemers te helpen hun bedrijf te laten groeien, te runnen en te beschermen. Dit nieuwe abonnementsaanbod biedt premium mogelijkheden, waaronder slimme boekingsservices, professionele videovergaderingen en gepersonaliseerde e-mailmarketing, en er komt nog meer aan. Abonnees kunnen binnen hun bestaande Google-account eenvoudig al hun persoonlijke en professionele verplichtingen vanaf één plek beheren met toegang tot Google-ondersteuning om het meeste uit hun oplossing te halen.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
Netgear banner liggend start week 14