Redactie - 28 juni 2021

Passionned Group lanceert online BI & Analytics Guide 2021

Passionned Group lanceert online BI & Analytics Guide 2021 image

Passionned Group introduceert de Business Intelligence & Analytics Guide. Met deze online gids breng je elk willekeurig vakgebied razendsnel in kaart. Dankzij een ensemble aan voorspellende algoritmes zijn gebruikers altijd één of twee muisklikken verwijderd van relevante content, diepgaande inzichten en actuele leveranciersinformatie. De real time raad te plegen gids is verrijkt met een bibliotheek met meer dan 1.000 video’s en tientallen grafieken.

De BI & Analytics Guide is bij uitstek geschikt voor een objectieve leveranciersbeoordeling in aanloop naar een RFP-traject, een toolselectie of als voorbereiding op een presentatie. Gebruikers leren hoe de markt in elkaar steekt, welke leveranciers actief zijn en wat hun sterktes en zwaktes zijn.

Maar er zijn veel meer toepassingen. Zo krijgen gebruikers namelijk niet alleen alle tools in handen om leveranciers te beoordelen, maar hebben ze met de gids automatisch toegang tot een complete leeromgeving en een trainingsportal. Hiermee kunnen ze zich het vaak ingewikkelde IT-jargon snel eigen maken en de wereld achter afkortingen als bijvoorbeeld DAX, MDX, JSON, ROLAP en MOLAP doorgronden.

Meer dan 1.000 relevante thema’s

In de gids zijn vijftien hoofdonderwerpen opgenomen, waaronder artificial intelligence, big data analytics, business intelligence, data discovery en data governance. Elk hoofdonderwerp bevat ook een groot aantal subonderwerpen. In totaal bevat de online gids meer dan duizend relevante onderwerpen.

Concreet kunnen gebruikers van de gids de fundamentals doorgronden van de belangrijkste vakinhoudelijke concepten. Hiermee krijgen ze automatisch antwoord op brandende vragen als:

Hoe voer je een root-cause analyse uit?
Wat is het nut van een data lake?
Wat is (embedded) artificial intelligence en wanneer zet je het in?
Waarin verschilt deep learning van machine learning?
Hoe voer je een sentimentanalyse uit op social media?

“Veel meer dan een online vergelijkingstool”

Daan van Beek, eindbaas van Passionned Group en nauw betrokken bij de productontwikkeling van de BI & Analytics Guide:

“Deze gids behelst veel meer dan een leveranciersvergelijking. Binnen een uitgekiende leeromgeving kunnen gebruikers en teams zichzelf verder ontwikkelen. Door onze gids optimaal te gebruiken, besparen zij veel tijd en geld. Het bijhouden van het vak is nog nooit zo vanzelfsprekend en laagdrempelig geweest.”

Vijf praktische modules 

De BI & Analytics Guide is opgedeeld in vijf praktische modules (inclusief een self-service module) en is bedoeld voor iedereen die continu op de hoogte wil blijven van wat er speelt binnen het vakgebied en/of de ontwikkelingen en prestaties van BI-leveranciers op de voet wil blijven volgen.  

Concreet kunnen gebruikers bijvoorbeeld een uitgebreide lecture of mini-college van bijvoorbeeld Andrew Ng van Stanford University volgen over machine learning. Maar ook een demo, tutorial of een vijfminutenfilmpje met de uitleg van een expert die ingaat op de vraag wat een data lake nu precies inhoudt en hoe je een goede datavisualisatie maakt. Video’s over technische concepten als DAX, AutoML en platforms als Google BigQuery en TensorFlow, zorgen desgewenst voor verdere verdieping. 

Kortom: met deze interactieve BI-gids zijn gebruikers altijd slechts enkele muisklikken verwijderd van heldere antwoorden, nieuwe kennis en verrassende inzichten. Dankzij de heldere navigatie verdwalen ze nooit meer en krijgen ze alle voor hen relevante content keurig op een presenteerblaadje aangereikt. 

Ideale combinatie van algoritmes en menselijk oordeel  

De BI & Analytics Guide is samengesteld door experts met meer dan 20 jaar ervaring in het vakgebied. Ze hebben hierbij gebruikgemaakt van diverse algoritmes, zoals text analytics. De kennis en inzichten die hierdoor worden aangeboord, zijn niet alleen breed toegankelijk en direct toepasbaar, maar gaan ook een slag dieper.  

Doelgroep 

De BI & Analytics Guide is speciaal ontwikkeld voor medewerkers, consultants en managers die zich (gaan) bezighouden met BI, AI & Analytics.  

Over de BI & Analytics Guide: 

De BI & Analytics Guide is de eerste digitale gids die voor 100 procent is gebaseerd op volledig geobjectiveerde en gevalideerde data. Volledig vrij van vooroordelen bovendien. Een licentie voor drie devices kost 199 euro (exclusief btw). Voor een geringe meerprijs beschik je ook over de updates en de self-service analyse module ten behoeve van toolselectie.  

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend