Wouter Hoeffnagel - 09 juli 2021

Hollands Kroon ondersteunt werken van elke plek met Citrix en RawWorks

Hollands Kroon ondersteunt werken van elke plek met Citrix en RawWorks image

Werk was vroeger een plek waar je naartoe ging. Tegenwoordig is het overal - thuis, op kantoor en onderweg. Om succesvol te zijn, hebben mensen de ruimte en middelen nodig om te denken, creëren en te onderzoeken, waar ze ook zijn. Hollands Kroon zet hierop in. Met hulp van RawWorks, winnaar van de Citrix 2021 Partner Innovation Award, implementeerde de Nederlandse gemeente in de kop van Noord-Holland digitale werkplekoplossingen van Citrix Systems voor een moderne werkplek.

"Bij Hollands Kroon pakken we de zaken anders aan. Wij doen niet aan kantoortijden - onze medewerkers worden in staat gesteld om te werken waar en wanneer zij dat willen", zegt Frank van Hoolwerff, adviseur ICT bij gemeente Hollands Kroon. "En dat betekent dat we altijd en van elke plek toegang moeten hebben tot onze applicaties en onze data."

Om dat goed te regelen, ging Hollands Kroon in zee met Citrix CSA Silver partner RawWorks. "Hollands Kroon was zijn tijd al ver vooruit door iedereen een laptop te geven in plaats van een thin client. Maar de werkomgeving zelf was nog traditioneel en gebruikers zaten echt vast", zegt Chris Twiest, Technology Officer van RawWorks. "De gemeente besloot om zijn mensen niet alleen moderne apparaten te geven, maar ook een moderne manier van werken. En Citrix was de oplossing."

De transformatie van de werkomgeving

Met Citrix Workspace kunnen organisaties de flexibele werkvormen ondersteunen die het werk tegenwoordig bepalen en die de medewerkers in staat stellen om succesvol te zijn, dankzij:

betrouwbare toegang tot de middelen en bronnen die medewerkers nodig hebben om overal samen te kunnen werken en het werk gedaan te krijgen;
logisch samenhangende beveiliging, zodat bedrijfs- en persoonlijke informatie altijd beschermd blijven op elk apparaat en op elke locatie;
een gedeelde omgeving om uitvoering te stroomlijnen, samenwerking te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle teamleden eenduidige en gelijkwaardige toegang tot informatie hebben en die kunnen delen, ongeacht waar ze werken.

De toekomst van werk

Dankzij Citrix Workspace kan Hollands Kroon de weerstand en ruis wegnemen die bij medewerkers voor veel frustratie en vertraging kunnen zorgen. Onder meer door het werk op een intelligente en persoonlijke manier te organiseren, begeleiden en automatiseren. "Met Citrix is alles wat medewerkers nodig hebben voor hun werk toegankelijk via één enkele portal en dat biedt hen de mogelijkheid om meer betrokken zijn", aldus Van Hoolwerff.

Het stelt IT ook in staat om strategischer te opereren en productiever te zijn. "Vanuit managementperspectief biedt Citrix zowel beveiliging als monitoring, zodat we eenvoudig kunnen zien wat de gebruiker ziet, aanpassingen kunnen doen of problemen kunnen aanpakken voordat het problemen worden", aldus van Hoolwerff.

Self-service

Door gebruik te maken van de microapp-functionaliteiten met Citrix Workspace hebben medewerkers bijvoorbeeld self-servicetoegang tot ondersteuningsdiensten en loggen ze zelf drie keer zoveel tickets. Dat geeft het IT-team meer tijd en ruimte om zich op kritischer zaken te richten. Het team heeft ook het onboardingproces van medewerkers gestroomlijnd en de tijd verkort die nodig is voor het opzetten van accounts voor nieuwe starters; van zes uur naar slechts 30 minuten per week.

"De workflows die we met behulp van microapps kunnen creëren, leveren ons een aanzienlijke besparing in tijd en middelen op", aldus Van Hoolwerff. "Geen enkele andere leverancier was in staat om zo'n rijke omgeving te creëren als Citrix Workspace, waarmee we onze doelen kunnen bereiken." Hollands Kroon voegt zich bij de ruim 400.000 bedrijven en organisaties in de publieke sector over de hele wereld die Citrix-oplossingen gebruiken om de toekomst van werk te versnellen.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Progress Communications BN start week 17 tm 19