Martijn Kregting - 27 juli 2021

BT investeert in Safe Security voor beter cyberrisicobeheer

BT investeert in Safe Security voor beter cyberrisicobeheer image

BT investeert in Safe Security. De technologie van dit bedrijf uit Silicon Valley wordt ingezet om cyberrisico's te meten en te bestrijden. Het aantal cyberaanvallen en de impact van cyberaanvallen blijft in een hoog tempo toenemen. Het SAFE-platform (Security Assessment Framework for Enterprises) van Safe Security stelt organisaties in staat een health check te doen naar hun cyberbeveiliging en inzicht te krijgen in de weerbaarheid en risico’s van hun bestaande cyberbeveiliging.

In een sectoranalyse worden de kosten van wereldwijde cybercriminaliteit geraamd op meer dan één biljoen euro over 2020. Criminelen maken gebruik van verregaande veranderingen in het dagelijks leven om zowel particulieren als organisaties doelwit te maken. Door het voorvallen van recente incidenten die een grote impact hebben op cruciale domeinen zoals energie-infrastructuur en medische zorg, staan bedrijven en overheden onder grote druk om objectief te beoordelen hoe goed ze beschermd zijn tegen de nieuwste vormen van cyberaanvallen.

Realtime overzicht cyberbescherming

Het SAFE-platform beschermt al meerdere Fortune 500-bedrijven en overheden wereldwijd. Middels de miljoeneninvestering kan BT het platform combineren met haar eigen managed security-diensten om klanten in realtime te tonen in welke mate ze beschermd zijn tegen het snel veranderende landschap van cyberdreigingen. BT noemt de aanpak van SAFE uniek omdat het de financiële kosten van de risico’s van klanten kan berekenen en inzicht kan geven in de stappen die organisaties kunnen zetten om de risico’s aan te pakken. Het platform moet organisaties zo in staat stellen om gaten in hun afweer 'chirurgische wijze' aan te pakken en over de hele wereld.

"Cyberbeveiliging staat nu boven aan de agenda van bedrijven en overheden, die erop moeten kunnen vertrouwen dat ze beschermd zijn tegen steeds grotere aanvallen", aldus Philip Jansen, Chief Executive van BT, over de reden voor de investering. "Door SAFE toe te voegen aan BT's proactieve, voorspellende beveiligingsdiensten krijgen klanten een beter inzicht in hun dreigingsniveau en kunnen ze snel specifieke acties vaststellen die nodig zijn om hun verdediging te versterken."

Saket Modi, mede-oprichter en CEO van Safe Security, verwacht dat BT's investering en strategische partnerschap met Safe Security diens visie in een hogere versnelling zal brengen om van SAFE-scores de industriestandaard te maken voor het meten en beperken van cyberrisico's. "Door BT’s wereldwijde bereik en kwaliteiten af te stemmen op het vermogen van SAFE om realtime inzicht te bieden in de staat van cyberrisco’s, gaan we de manier waarop cyberveiligheid wereldwijd wordt gemeten en beheerd fundamenteel veranderen."

Samenwerking voor toekomstige producten

Als onderdeel van de investering krijgt BT de exclusieve rechten om SAFE te gebruiken en te verkopen aan bedrijven en overheidsinstanties in haar bredere wereldwijde portfolio. Als erkenning van haar ervaring met het leveren van beveiligingsoplossingen aan organisaties over de hele wereld, wordt BT aangewezen als aanbevolen wereldwijde partner voor het verbeteren van de SAFE-score van een klant. BT zal ook samenwerken met Safe Security om toekomstige producten te ontwikkelen.

DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure SLTN Vierkant
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend