Martijn Kregting - 10 augustus 2021

PLM-leverancier Cadmes overgenomen door Duitse Bechtle

PLM-leverancier Cadmes overgenomen door Duitse Bechtle image

Het Duitse Bechtle neemt Cadmes Benelux (Cadmes en Cadmes Systems) over. Bechtle is een IT-systeemhuis met e-commerce dochterondernemingen in 14 Europese landen. Met de overname van Cadmes wordt de marktpositie van Bechtle als grootste SOLIDWORKS partner en leverancier van productontwikkelingsoplossingen op het gebied van Product Lifecycle Management (PLM) ook uitgebreid naar de Benelux.

De CAD/CAM/PLM-resellers van de Bechtle Groep bestaan verder uit SolidLine, Solidpro, Coffee, HCV Data en DPS Software in Duitsland, Planetsoftware in Oostenrijk en Solid Solutions in Zwitserland. In totaal werken er bij deze resellers ruim 880 medewerkers. De Bechtle Groep is al 11 jaar een partner van Dassault Systèmes voor het SOLIDWORKS-portfolio en heeft daarvoor de hoogste certificeringstatus.

Gerbert Thelissen blijft CEO van Cadmes. Hij en COO Anoek Schellings, CFO Wouter van Erp en CTO Bas Koomen blijven het directieteam vormen. Wiek Schellings, oprichter en president van Cadmes, verlaat het bedrijf gezien zijn geplande pensioen. Cadmes blijft actief onder de gevestigde naam.

Aansluiting logische stap

Schellings, oprichter en president van Cadmes, zegt over de overname: “Als oprichter van Cadmes heb ik de afgelopen 30 jaar met inspiratie de CAD/CAM-technologie zien ontwikkelen tot wat we nu PLM-systemen noemen. Nu PLM meer en meer een onderdeel wordt van een groter IT-domein, is het een logische stap om aansluiting te zoeken bij een partner die dit al jaren met groot succes internationaal uitrolt. Bechtle is daarom voor Cadmes een ideaal business platform voor de volgende groeifase.”

CEO Thelissen van Cadmes onderstreept dit: “Net als wij heeft ook Bechtle een sterke klantfocus. Samen zijn we nog beter in staat om meer waarde voor onze klanten en business partners te creëren door meer kennis, diensten en innovatiekracht te bieden. Hierdoor versterken wij onze positie als marktleider in de Benelux en we creëren kansen om ook buiten die grenzen internationaal van betekenis te zijn.”

Uwe Burk, EVP Bechtle Systemhaus, stelt verheugd te zijn om het CADMES-team te mogen verwelkomen bij Bechtle en zijn strategische CAD/CAM/PLM Business Unit. “We kijken ernaar uit om de synergieën van gezamenlijke expertise in SOLIDWORKS, 3DEXPERIENCE WORKS en het 3DEXPERIENCE Platform te benutten ten behoeve van onze gewaardeerde klanten.”

Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023 DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend