Redactie - 15 september 2021

Zoom kondigt nieuwe functies en diensten aan

Zoom kondigt nieuwe functies en diensten aan image

Zoom Video Communications trapt Zoomtopia 2021 af met een aantal aankondigingen van geplande nieuwe functies en diensten. Deze sluiten aan op het nieuwe hybride werken.

“In de afgelopen tien jaar zijn we uitgegroeid tot het voorkeursplatform voor videocommunicatie en daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Maar dynamischer dan de afgelopen achttien maanden is het bij ons nog niet eerder geweest,” zegt Eric S. Yuan, oprichter en CEO van Zoom. “Alleen al in het afgelopen jaar hebben we honderden nieuwe features, verbeteringen en mogelijkheden gelanceerd en we zijn nog lang niet klaar. Van virtuele whiteboards om op samen te werken alsof je bij elkaar in één ruimte zit tot live vertaling- en transcriptie met behulp van AI: technologieën die eerst nog klonken als science fiction staan op het punt werkelijkheid te worden en gaan onze manier van werken enorm beïnvloeden.”

Meer mogelijkheden voor evenementen

Recent onderzocht Zoom welke rol we denken dat videocommunicatie gaat spelen in de (nabije) toekomst. Uit het onderzoek bleek dat respondenten van over de hele wereld verwachten dat veel conferenties en evenementen een digitale evenknie krijgen.

Zoom Events Conference is een nieuw type evenement dat Zoom dit najaar beschikbaar wil maken op Zoom Events. Organisatoren kunnen hiermee meerdaagse evenementen organiseren met functionaliteiten zoals een evenementenlobby, chat, netwerk- en sponsormogelijkheden, enquêtes, opnames en analyses. Met deze opties biedt Zoom Events Conference hosts en deelnemers een volledig aan te passen congreservaring.

Ondersteuning voor het nieuwe werken

Zoom introduceert ook functionaliteiten die nieuwe kansen voor bedrijfsgroei bieden. Enkele voorbeelden hiervan:

 • Zoom Video Engagement Center (VEC): Verbind experts met klanten via video om ervaringen te leveren, waardoor zij een vertrouwensband kunnen opbouwen en hun expertise kunnen delen in een virtuele omgeving. Met branchespecifieke oplossingen biedt Zoom VEC onder meer cloud-first schaalbaarheid.
 • Zoom Whiteboard: Productief hybride werken is afhankelijk van effectieve en efficiënte samenwerkingstools. Met Zoom Whiteboard speelt Zoom hierop in. Het whiteboard is een digitaal canvas dat real-time en asynchrone samenwerking mogelijk maakt, waarbij de interactie met het whiteboard vergelijkbaar is met een fysieke ervaring. Zoom wil hiermee vergaderen visueel aantrekkelijker en efficiënter maken.
 • Samenwerking Zoom & Oculus: Samen met Horizon Workrooms brengt Zoom de fysieke en virtuele wereld dichter bij elkaar. Door deze samenwerking krijgen gebruikers toegang tot hun Zoom-whiteboard en Zoom-vergaderingen binnen een is). Zo kunnen gebruikers zich volledig richten op hun Zoom-whiteboard, ongeacht het apparaat waarmee ze deelnemen.
 • Live-vertaling en -transcriptie: Zoom-vergaderingen worden vanaf volgend jaar inclusiever dankzij automatische, real-time vertalingen en transcriptie, met ondersteuning voor meerdere talen.
 • Zoom Rooms Smart Gallery: Om een meer inclusieve hybride werkervaring op afstand en op locatie te bevorderen, worden de gebruiksmogelijkheden van Zoom Rooms Smart Gallery uitgebreid voor vergaderruimten van elke grootte. Zoom Rooms Smart Gallery creëert individuele video-feeds van deelnemers in een vergaderruimte, zodat ze duidelijk en op dezelfde manier als deelnemers op afstand in beeld worden gebracht.
 • Hot Desking: Met de hot desk-oplossing van Zoom, die later dit jaar wordt verwacht, kunnen werknemers werkplekken en -ruimten in hun kantoor reserveren met behulp van een interactieve kaart en kunnen ze met eenvoudige authenticatie hun persoonlijke Zoom-ervaring meenemen naar een Zoom Rooms- of Zoom Phone-toestel.
 • Platformbeveiliging: Om klanten in staat te stellen hun eigen encryptiesleutels aan te maken en te beheren, werkt Zoom aan een BYOK-functie (Bring Your Own Key). Een eerste bèta staat gepland voor later dit jaar. Daarnaast is Zoom van plan end-to-end-encryptie (E2EE) uit te breiden naar Zoom Phone, waardoor gebruikers mogelijk al volgend jaar kunnen upgraden naar E2EE tijdens één-op-één-telefoongesprekken via de Zoom-client.

Beter verbonden werkwijzen

Zoom virtualiseert de verschillende manieren waarop we fysiek met elkaar communiceren. Zoom Meetings, Chat, Webinars en Telefoon werken allemaal samen als één verbonden en uniforme communicatieoplossing:

 • Zoom Apps: Zoom Apps zijn ontwikkeld om vergaderingen te optimaliseren. Later dit jaar wordt de integratie van Zoom Apps naar verwachting beschikbaar voor het hele platform, waaronder Zoom Apps voor webinars, Zoom Apps voor mobiel en met apps die nog betere samenwerking mogelijk maken.
 • Zoom Chat Huddle View biedt een visuele lay-out van kanalen om teams een gevoel van verbondenheid te geven wanneer ze virtueel werken. Kanaaldeelnemers kunnen een virtuele achtergrond kiezen, chatten, eenvoudig zien wie zich in het kanaal bevindt en snel zien of ze bezig of beschikbaar zijn.
 • Zoom Phone Video Voicemails staat op de planning om een persoonlijker alternatief voor standaard voicemails te bieden, met de mogelijkheid om videoberichten voor collega's in hun voicemail-inbox achter te laten.
 • Zoom Continuous Collaboration maakt het makkelijker om samen te werken met verschillende tools, dankzij betere integraties met het Zoom-platform en tools van derden. Dankzij deze geplande verbeteringen, kunnen gebruikers bestanden, opnames en chats van Zoom Meetings delen met Zoom Chat. Zo wordt het makkelijker om bestanden terug te vinden en samen te werken in documenten, zonder dat je de Zoom-client hoeft te verlaten.
 • Zoom Widget biedt een overzichtelijke agenda, waarmee gebruikers kunnen zien wie er al in een vergadering zit en de host via Zoom Chat kunnen waarschuwen als ze te laat zijn. Voor mensen die aaneensluitende meetings hebben, helpt Zoom Widget hen de tijd in de gaten te houden, verwachtingen te managen en hun teamgenoten up-to-date te houden.

Zoom doneert 2 miljoen dollar

Zoom Cares kondigde aan dat 2 miljoen dollar beschikbaar te stellen aan acht wereldwijde non-profitorganisaties ter ondersteuning van de geestelijke gezondheid van inheemse, LGBTI+ en jonge mensen van kleur - groepen die onevenredig zwaar getroffen zijn door COVID-19 en systematisch racisme. Zoom heeft een team van zeven experts uit de hele wereld samengesteld als onderdeel van het participatieve subsidieproces om gezamenlijk te beslissen over de non-profitorganisaties en de verdeling van de donaties.

Met de Zoom Delivering Hope Awards eert Zoom een select aantal klanten die enorme inspanningen hebben geleverd in de strijd tegen COVID-19. Door hun netwerken te activeren, hun middelen aan te wenden en hun expertise te delen, hebben deze organisaties een grote impact gemaakt op de wereldwijde strijd tegen het coronavirus.

Zoomtopia Innovation Awards

Elk jaar zet Zoom op Zoomtopia de creatieve en unieke manieren waarop klanten Zoom gebruiken in de schijnwerpers met de Zoomtopia Innovation Awards. De wedstrijd beloont de Zoom-klanten die in hun gebruik van Zoom-oplossingen het meest getuigen van innovatie, inspiratie en creativiteit. Zoomtopia, mogelijk gemaakt door Zoom Events Conference, omvat ruim 75 educatieve sessies, meer dan 100 inspirerende sprekers, en mogelijkheden om te netwerken, samen te werken en te leren. Registreren kan nog via Zoomtopia.com.

DIL Dutch IT Leaders Linkedin SLTN Vierkant
Netgear banner liggend start week 14