Redactie - 26 oktober 2021

AuriStor brengt Global name space naar bedrijven

AuriStor brengt Global name space naar bedrijven image

AuriStor, een bedrijf dat voorgekomen is uit Your File System Inc. en in 2014 opgericht is door Jeffrey Eric Altman, bouwt een OpenAFS (AuriStor File System) op basis van de Opensource OpenAFS dat van IBM afkomstig is. Het 38 jaar oude OpenAFS is daarmee springlevend en ideaal voor enterprises en instituten die een wereldomspannend storage netwerk zoeken dat snel, betrouwbaar en schaalbaar is.

Het is een NAS-omgeving die concurreert met de voordelen van een cloud-strategie. Ook in Nederland zijn er bedrijven die AuriStor succesvol inzetten. Het AuriStor File System richt zich op een segment van de markt voor netwerk gebaseerde opslag en biedt een cross-platform oplossing voor onder andere Linux, Unix, Windows, en MacOS. Het is een antwoord op de marktvraag naar betaalbare opslag die veilig, schaalbaar en overal beschikbaar is.

"Onze oplossing biedt hetzelfde gebruiksgemak en dezelfde beveiliging als een lokaal systeem voor het delen van bestanden (NAS)", stelt Jeffrey Altman, en deelt dat zijn eerste klanten universiteiten en Amerikaanse overheden waren. AuriStor werkt nu ook voor banken, luchtvaartmaatschappij en voor onderzoekers bij CERN en Intel.

Jeffrey Altman ziet AuriStorFS dan ook als een directe concurrent voor diensten zoals Microsoft's SkyDrive, Amazon's CloudDrive, Apple's iDrive en DropBox. De AuriStor-oplossing biedt meerwaarde in vergelijking tot deze file copy/sync-diensten door volledige de volledige semantiek van een bestandssysteem van een cloud aan te bieden, waardoor real-time operaties met een minimum aan netwerkverkeer mogelijk zijn.

Omdat de AuriStor-nodes geografische verspreid zijn, zorgen ze voor een extra veiligheid
Aangezien bedrijven voortdurend op zoek zijn naar kostenbeheersing bij de groei van hun ongestructureerde data, biedt AuriStor een duidelijke aanpak om aan deze behoefte te voldoen.
De omgeving is compatibel met IPv6, maar werkt ook probleemloos met IPv4. Er zijn implementaties met tot tienduizenden aansluitingen en tot 60 datacentra, sommige zelfs in de cloud. Daarmee zit alle flexibiliteit in het concept waar de markt naar hunkert, claimt Jeffrey Altman

Door: Hans Steeman

Veeam On BN week 22-23 Alleen DI Leaders AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023