Witold Kepinski - 27 januari 2022

Dremio krijgt meer kapitaal voor uitbouw data lake transformatie aanbod

Dremio krijgt meer kapitaal voor uitbouw data lake transformatie aanbod image

Dremio, speler op het gebied van data lake-transformatie, heeft aangekondigd dat het een Series E-financieringsronde van 160 miljoen dollar heeft afgerond, waardoor de waardering van het bedrijf op 2 miljard dollar komt. Deze preventieve fondsenwerving vond plaats slechts één jaar na een ronde van 135 miljoen dollar onder leiding van Sapphire Ventures in januari 2021.

De nieuwe fondsenwervingsronde wordt geleid door Adams Street Partners met deelname van bestaande Dremio-investeerders: Sapphire Ventures, Insight Partners, Lightspeed Venture Partners, Norwest Venture Partners en Cisco Investments. Adams Street Partners wordt vergezeld door andere nieuwe investeerders, waaronder StepStone Group en DTCP. De investering zal Dremio helpen zijn technologische innovatie te versnellen, zijn klantgerichte organisatie te laten groeien, bij te dragen aan open source-initiatieven en zwaar te investeren in het opleiden en mogelijk maken van een groeiende gemeenschap van datalake-beoefenaars.

Vanwege de oneindige schaalbaarheid, lage kosten en eenvoud van beheer, is cloud data lake-opslag (S3, ADLS, enz.) de favoriete bestemming geworden voor het opslaan van grote hoeveelheden gegevens. Om die gegevens te analyseren, moesten de legacy-benaderingen echter eerst worden verplaatst en gekopieerd naar eigen datawarehouses - een proces dat kostbaar, complex, riskant en inflexibel kan worden. Dremio is een SQL-engine die tussen data lake-opslag en eindgebruikers zit die die gegevens rechtstreeks willen opvragen voor hoogwaardige dashboards en interactieve analyses, zonder dat ze gegevens naar datawarehouses hoeven te kopiëren.

"Het marktmomentum in de richting van clouddatameren is nu onweerlegbaar", zegt Billy Bosworth, CEO van Dremio. “De enige vraag die overblijft is hoe snel klanten kunnen profiteren van deze moderne open data-architecturen. Met onze oplossingen kunt u razendsnelle queries rechtstreeks op uw data lake uitvoeren. Ze werken, of je nu databronnen hebt in meerdere clouds, op locatie en/of in andere SQL-databases, en dat is wat klanten zo aantrekkelijk vinden: we ontmoeten ze waar ze zich ook bevinden in hun reis.”

Het product van Dremio is gebouwd met prestatie-, beveiliging-, governance- en schaalbaarheidsfuncties voor het moderne enterprise software-ecosysteem, waardoor de groeiende lijst van klanten in verschillende sectoren - waaronder merken als KKR, Swiss Re, FactSet, NCR en Nutanix - kan zien hoe gegevens werden opgevraagd, getransformeerd en verbonden over bronnen heen.

Dremio heeft een doorbraaksnelheid bereikt, de omzet gedurende meerdere jaren op rij verdubbeld, de aanwerving van werknemers versneld in het afgelopen jaar en enkele van de grootste ondernemingsmerken ter wereld overgenomen, terwijl het nauw samenwerkt met zijn strategische partners zoals Amazon, Microsoft en Tableau. Met deze investering is Dremio klaar voor hypergroei in de komende jaren.

"Een topprioriteit voor elke bedrijfsleider van vandaag is om een datagedreven bedrijf te worden", zegt Brian Dudley, Partner bij Adams Street Partners. “Maar datateams wordt gevraagd om het onmogelijke te doen: snellere inzichten bieden, alle dataconsumenten zelfvoorzienend maken, databeheer en -beveiliging waarborgen en een open architectuur promoten om vendor lock-in te voorkomen, terwijl de complexiteit van de infrastructuur wordt verminderd. en kosten. Wij geloven dat Dremio het voortouw neemt om bedrijven in staat te stellen datagedreven te worden, en we zijn zeer verheugd om samen te werken met Billy en het Dremio-team aan hun missie!”

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V2