Redactie - 09 februari 2022

Nebulon wil simpeler serverpark

Nebulon wil simpeler serverpark image

De servermarkt is volop in beweging en de startup Nebulon wil daar optimaal van profiteren. Immers het rationaliseren van het serverbestand binnen bedrijven levert snel veel besparingen op. Nebulon haakt aan bij bestaande servers zoals producten van HPE, Dell, Lenovo en Supermicro. Zij kunnen worden uitgerust met een speciale PCI-kaart (Storage Processing Units of SPU's), die de serverleverancier out-of-the box mee kan leveren.

Daarmee is het product in een keer klaar voor de integratie via een speciale PCIe 3-link en realiseert hiermee een manier om de server, de direct aangesloten opslag en het beheer van de software- en firmware-omgeving, op te starten.

Ook systeemintegratoren kunnen het product, dat helpt bij het verder vitaliseren en flexibiliseren van bedrijfsomgevingen, in hun portfolio meenemen. Dat Nebulon kansen ziet voor zijn concept is evident. AWS levert veel flexibele (gevirtualiseerde) serveroplossingen, maar volgens Nebulon creëert dat nog voldoende ruimte voor een nog economischere aanpak. Virtualiseren via eigen infrastructuur levert besparingen op, omdat de marge die externe partijen doorberekenen voor hun flexibiliteit en service dan vervalt. Craig Nunes, medeoprichter en COO: “Nebulon probeert de klant dezelfde vrijheden aan te bieden als een oplossing die AWS levert, maar dan tegen lagere kosten. De Crux is dat je het operationele probleem van een klant oplost.”

Op de roadmap staan tal van nieuwe features die ervoor gaan zorgen dat het beheren van eigen serverparken nog efficiënter en eenvoudiger wordt.

Door: Hans Steeman

DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023