Wouter Hoeffnagel - 04 maart 2022

Fitbit roept ruim anderhalf miljoen Ionic-smartwatches terug

Fitbit roept ruim anderhalf miljoen Ionic-smartwatches terug image

Fitbit roept 1,7 miljoen van zijn Ionic-smartwatches terug. De batterij van het apparaat kan oververhit raken, wat brandwonden kan veroorzaken.

De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission wijst op zeker 174 gevallen waarbij de batterij van de Fitbit Ionic te heet werd. In 118 van deze gevallen liepen gebruikers daadwerkelijk brandwonden op. De Ionic is een smartwatch die in 2017 op de markt verscheen.

Fitbit betaalt gedupeerde klanten 229 dollar, omgerekend ruim 200 euro. Ook krijgen getroffen klanten kortingsbonnen voor de aankoop van een nieuwe smartwatch. Gebruikers kunnen zich hier aanmelden voor de terugroepactie.

Fitbit meldt in een verklaring: "Klantveiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit bij Fitbit. Daarom roept Fitbit uit voorzorg vrijwillig de Fitbit Ionic smartwatches terug. Fitbit heeft een zeer beperkt aantal meldingen ontvangen – de totalen in de aankondiging van de Amerikaanse toezichthouder, vertegenwoordigen minder dan 0,01% van de verkochte eenheden - dat de batterij in Fitbit Ionic smartwatches oververhit kan raken, met gevaar voor brandwonden. Deze incidenten zijn zeer zeldzaam. Deze terugroepactie heeft geen betrekking of invloed op andere Fitbit smartwatches of trackers."

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14