Redactie - 18 maart 2022

Wie neemt Broadline Distributor of the Year Award naar huis?

Wie neemt Broadline Distributor of the Year Award naar huis? image

De tiende categorie van de Dutch IT-channel Awards gaat naar het IT-bedrijf dat zich 'Broadline Distributor of the Year 2021' mag noemen. Vorig jaar viel Copaco uit Eindhoven deze eer te beurt, met een eervolle vermelding voor Tech Data. Beide distributeurs zijn ook dit jaar genomineerd, samen met Arrow en Ingram Micro.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Arrow vindt zichzelf zowel specialist als broadliner. En dat vinden meer mensen, want de Amerikaanse distributeur is dit jaar eveneens genomineerd in de categorie Specialist Distributor of the Year. Arrow is een 'value added specialist'. Maar met een breed portfolio, het cloudplatform ArrowSphere en een breed spectrum aan ondersteunende diensten, mag Arrow zich met recht een van de meest toonaangevende broadline IT-distributeurs van Nederland noemen. Met specialistische kennis kan Arrow zowel channel partners (resellers, VAR's, system integrators en andere gespecialiseerde partijen) als eindklanten breed ondersteunen. Zowel Nutanix als NetApp riep Arrow onlangs uit tot EMEA-distributeur van het jaar.

Titelverdediger Copaco ziet producten, technologieën, klantbehoeften en ook de arbeidsmarkt in Nederland nog altijd snel veranderen. De distributeur wil IT-ondernemers helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden, met een portfolio dat bestaat uit niet alleen hardware, software en cloudoplossingen, maar ook logistieke en financiële diensten. Met Copaco Services kunnen partners de verkoop en uitlevering van fysieke producten aan eindklanten bijvoorbeeld volledig uitbesteden. Vanwege alle veranderingen wordt ook samenwerking steeds belangrijker, vinden ze in Eindhoven. Copaco hecht daarom veel waarde aan persoonlijk contact, en bezoekt partners met de speciale Copaco Roadtruck om ze op de hoogte te houden van nieuwe producten en diensten.

Ingram Micro oogst nog altijd veel succes met de strategie ONE Ingram Micro, waarin niet het productaanbod van de Amerikaanse distributeur centraal staat, maar de vraag van de eindklant. Of specifieker: wat is zijn uitdaging? Ingram Micro heeft deze strategie in 2021 verder uitgewerkt met onder andere Workplace Now, een product- en dienstenportfolio met digitale werkomgevingen voor vier verschillende 'werknemersprofielen' en op drie niveaus: goed, beter en best. De (vraag van de) reseller is leidend; de inzet van Ingram Micro is begeleidend, zo luidt het credo. Overigens beschikt Ingram Micro natuurlijk ook nog over een 'ongeëvenaard logistiek apparaat', de basis van een broadline distributeur.

Tech Data is bepaald geen onbekende voor de Dutch IT-channel Awards. De Amerikaanse distributeur won verschillende awards, als specialist, als broadliner en als distributeur van clouddiensten. Tech Data wil ook deze award in de wacht slepen, onder meer omdat het bedrijf klanten altijd individueel benadert en naar hun specifieke vraag luistert. Bovendien zijn de totaaloplossingen van Tech Data volledig vendoronafhankelijk en gelooft de distributeur in teamwork. Daarom werkt Tech Data nauw samen met experts en specialisten van partners. Tech Data, dat altijd wil blijven leren, steekt veel tijd in innovatie en heeft onder meer een gespecialiseerd NextGen-team.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Progress Communications BN start week 17 tm 19