Redactie - 21 maart 2022

Wie neemt de Specialist Distributor of the Year Award naar huis?

Wie neemt de Specialist Distributor of the Year Award naar huis? image

Arrow won 'm al eens, net als Flex IT. Avnet en Tech Data wonnen deze prijs zelfs twee keer: de felbegeerde Dutch IT-channel Award voor Specialist Distributor of the Year. Ook dit jaar is het weer de vraag welke distributeur zich onderscheidde met de meest innovatieve, specialistische of misschien zelfs disruptieve oplossingen en/of diensten.

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Arrow Electronics levert IT-oplossingen aan value added resellers, system integrators en andere gespecialiseerde IT-partijen, die actief zijn bij enterprises en 'midrange' eindklanten. De distributeur uit Colorado (VS) dankt zijn nominatie aan verschillende specialisaties, zoals mobility, big data, networking en security. Maar Arrow's belangrijkste en bekendste specialisatie is cloud. Met het multi-tier cloudplatform ArrowSphere laat de distributeur channelklanten snel en efficiënt een breed scala aan cloudoplossingen bestellen en beheren. Ook de 'uitmuntende logistiek' vanuit het magazijn in Houten, de maatwerkdienstverlening, een uitgebreid aanbod van trainingen en certificeringen en Arrow's ondersteuning en advies bij verkoop en marketing, rechtvaardigen deze nominatie.

Comstor is al ruim 25 jaar de grootste distributie- en kennispartner van Cisco, zeg maar gerust hét verlengstuk van Cisco in de Nederlandse IT-markt. Comstor heeft bijvoorbeeld veruit de meeste voor Cisco getrainde en gecertificeerde experts in het Nederlandse kanaal. Net als andere leveranciers van netwerk- en communicatietechnologie maakt ook Cisco slagen met het vertalen van producten en diensten naar een cloudportfolio. Comstor slaagt erin om Cisco's steeds bredere en diepere cloudportfolio in hapklare brokken aan te bieden aan IT-dienstverleners en resellers. Zo helpt Comstor deze partners om de (maatwerk)oplossingen van Cisco voortaan ook uit te rollen en te beheren in de cloud.

Copaco roept het al een tijdje: een goede distributeur is een echte partner. Volgens het bedrijf aan de Hoevenweg in Eindhoven volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op, en is zeker bij de levering van hoogwaardige, gespecialiseerde oplossingen een goed advies op basis van ervaring en expertise onontbeerlijk. Denk bijvoorbeeld aan hybride businessmodellen waarin cloudoplossingen en oplossingen on-premises worden gecombineerd, of oplossingen met artificial intelligence (AI). Allemaal complexe migraties die de kennis en ervaring vereisen die lang niet elke IT-dienstverlener heeft. Copaco won deze 'specialistenaward' nog nooit, maar kreeg vorig jaar wel een eervolle vermelding in deze categorie.

Flex IT werd bekend met een circulair portfolio: gebruikte producten met standaard drie jaar garantie. De distributeur uit Leiden wil de circulaire IT-markt naar een hoger niveau tillen, ook al omdat de vraag naar IT-hardware door het vele thuiswerken 'immens groot' is geworden. Door de levering van refurbished apparatuur maakt deze groene distributeur hardware beschikbaar, zelfs als de stroom van nieuwe hardware schaars wordt. Maar uiteraard dient het idealistische Flex IT ook een milieu- en klimaatbelang: het voorkomen van e-waste door hardware langer in te zetten. Samen met HP brengt Flex IT het circulaire merk 'HP Approved Selection by Flex IT' op de markt.

Dat 'broadliner' Ingram Micro zich wel degelijk ook specialist mag noemen, blijkt onder meer uit de specialistische divisie Advanced Solutions van deze Amerikaanse distributeur. Het productportfolio en de bijhorende diensten van Advanced Solutions zijn afgestemd op de specifieke wensen van zowel resellers als eindgebruikers. Geheel vendoronafhankelijk kijkt de de distributeur uit Utrecht per project welke leverancier daarbij past. De expertise van Advanced Solutions wordt aangevuld met ondersteuning vanuit Ingram Micro Flexible Services, die (eveneens gespecialiseerde) diensten levert als managed networking, managed wifi en adoptie & productivity. Ingram heeft bovendien vaste 'solution stacks', samengesteld op basis van bewezen product- en dienstencombinaties.

Tech Data is dit jaar genomineerd voor alle drie de awards die Dutch IT-channel uitreikt aan distributeurs: Cloud Distributor, Broadline Distributor en Specialist Distributor of the Year. Alleen Copaco kan dat nazeggen. Waarom Tech Data moet winnen? Omdat deze distributeur vernieuwing omarmt. Blijf niet alleen doen waar je goed in bent, maar word nóg succesvoller door nieuwe samenwerkingen aan te gaan, vinden ze in Bodegraven. Tech Data wil een dynamische community zijn: een ecosysteem van 'IT-gerelateerde actoren' als resellers, ISV's en software integrators, die actief samenwerken in de B2B-sector en voor wie de distributeur fungeert als een echte solution aggregator.

Breng uw stem op via www.dutchitawards.nl

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023