Witold Kepinski - 30 maart 2022

Royal HaskoningDHV rapporteert goed boekjaar 2021

Royal HaskoningDHV rapporteert goed boekjaar 2021 image

Royal HaskoningDHV rapporteert over 2021, het jaar waarin het bedrijf haar 140-jarig bestaan vierde, gezonde omzetgroei naar 619 miljoen euro (+5%) en groei van het operationeel resultaat (EBITA recurring) naar 31 miljoen euro (+9%).

CEO Erik Oostwegel: “Corona bracht ons ook in 2021 weer de nodige uitdagingen maar ik ben er trots op hoe we samen sterk zijn gebleven en met onze klanten en partners slimme en toekomstbestendige oplossingen realiseerden voor een betere leefomgeving.”

CFO Jasper de Wit: “Wij kijken terug op een goed jaar. Onze engineering-design-consultancy business laat een omzetgroei zien van 6%. De flinke investeringen in onze business line Digital zorgden mede voor een omzetgroei van onze software business van 59%.”

“Bijna alle business lines droegen bij aan de omzetgroei. Ons operationeel resultaat (EBITA recurring) steeg, vooral gedreven door de business lines Industry & Buildings en Mobility & Infrastructure en over het algemeen de prestaties in Nederland”, aldus De Wit.

De in 2020 gelanceerde business line Digital boekte in 2021 goede vooruitgang met adviesdiensten en software. Ook de bedrijven ITP (consultants op gebied van duurzame mobiliteit, in het Verenigd Koninkrijk) en Novius (consultants op het gebied van bedrijfstransformatie, in Nederland) die eind 2020 onderdeel werden van Royal HaskoningDHV maakten de verwachtingen waar.

In 2021 volgde Royal HaskoningDHV haar strategische investeringsagenda en vergrootte het aandeel in het Singaporese Hydroinformatics Institute H2i om zo haar positie op het gebied van data-gedreven watermanagement en klimaatbestendigheid in Azië te verstevigen.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29