Martijn Kregting - 28 april 2022

Betalingsplatform Stripe komt met nieuw partner-ecosysteem

Betalingsplatform Stripe komt met nieuw partner-ecosysteem image

Stripe heeft deze week het Stripe Partner Ecosysteem geïntroduceerd: een nieuw partnerprogramma met een reeks bedrijven die IT-diensten en advies aanbieden, zodat Stripe-gebruikers het maximale uit zichzelf en de interneteconomie kunnen halen. Stripe biedt een platform voor bedrijven die een financiële infrastructuur nodig hebben, zoals voor het accepteren van betalingen.

Het Stripe Partner Ecosysteem wordt geïntroduceerd omdat de digitalisering van bedrijven in een stroomversnelling is geraakt. Steeds vaker zoeken zij ondersteuning buiten hun eigen organisatie. De vraag naar technologie en financiële expertise van derden is gestegen, samen met de toenemende adoptie van SaaS-tools, cloud-infrastructuur en e-commerce platforms.

Juiste partner vinden

Het partner-ecosysteem moet het makkelijker voor bedrijven maken om de juiste partner te vinden voor hun specifieke doelstellingen. Het ecosysteem omvat volgens Strip duizenden bedrijven die de interneteconomie aanjagen, waaronder langdurige technologiepartners van Stripe, zoals BigCommerce, Lightspeed Commerce, Shopify, Squarespace, Wix, WooCommerce en Xero.

Onder de nieuwe partners bevinden zich volgens Stripe veel bekende advies- en technologiebedrijven. Elke partner krijgt een uitgebreid pakket middelen ter beschikking waarmee ze effectiever kunnen samenwerken met Stripe-gebruikers.

Het Stripe Partner Ecosysteem telt diverse adviesbureaus, waaronder Accenture, Endava, EPAM, IBM, Slalom, SoftServe, Merkle, Myers-Holum International, Palo IT, SIOS Technologies, Vertic, en WPP. Zij moeten de nodige expertise meebrengen voor het integreren van moderne betaalinfrastructuur in complexe IT-omgevingen en legacy betalingssystemen.

Tot het programma behoren verder internationale technologiebedrijven en leveranciers van clouddiensten zoals Amazon Web Services, MuleSoft, ServiceNow en Snowflake. Zij voegen zich bij bedrijven als Intuit en Salesforce, die al meerdere jaren samenwerken met Stripe.

Bouwen op infrastructuur Stripe

Het Stripe Partner Ecosysteem belooft partners de beschikking over een reeks middelen voor het bouwen van producten en diensten op de infrastructuur van Stripe, waaronder:

• Zakelijke en technische training via zelfstudie, live tutorials, en workshops.
• Stripe's technische certificeringen voor payments-architecten en -ontwikkelaars, technische ondersteuning en nieuwe implementatiehandleidingen.
• Co-selling voordelen zoals registratie en tracking van potentiële klanten, toegang tot gezamenlijke account tracking tools en nieuwe zakelijke incentives.
• Een overzichtslijst om partners en bedrijven eenvoudig met elkaar in contact te brengen.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei