Wouter Hoeffnagel - 14 mei 2022

MakerBot en Ultimaker fuseren

MakerBot en Ultimaker fuseren image

De Nederlandse fabrikant van 3D-printers Ultimaker fuseert met MakerBot, een Amerikaanse concurrent. Investeringsmaatschappij krijgt een meerderheidsbelang in het nieuwe bedrijf. De overige aandelen zijn in handen van Stratasys, de eigenaar van MakerBot. Hierbij wordt 62,4 miljoen dollar geïnvesteerd in innovatie en uitbreiding van nieuwe markten.

Het nieuwe bedrijf komt onder leiding te staan van MakerBot CEO Nadav Goshen en Ultimaker CEO Jürgen von Hollen. Zij opereren als CO-CEO's, waarbij Goshen zich richt op de operationele kant en Von Hollen op de commerciële kant. De hoofdkantoren in respectievelijk Nederland en New York blijven behouden.

'Belangrijke mijlpaal'

"Deze fusie markeert een belangrijke mijlpaal voor Ultimaker en MakerBot", zegt Von Hollen, CEO van Ultimaker. “Innovatie en groei zijn beide van cruciaal belang om desktop 3D-printen van een gespecialiseerde technologie naar de reguliere bedrijfsacceptatie te brengen. Het nieuwe bedrijf gaat zijn gecombineerde wereldwijde aanwezigheid benutten en uitbreiden met verkoop en activiteiten in Amerika, EMEA en APAC.”

"Technologische innovatie is van het grootste belang om de beschikbaarheid van gebruiksvriendelijke professionele 3D-printoplossingen te vergroten", zegt Nadav Goshen, CEO van MakerBot. “Door onze teams te combineren en de extra financiering te benutten, kunnen we de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen versnellen om onze klanten een breed portfolio van hardware- en softwareoplossingen te bieden om een breed spectrum aan klanten en toepassingen te bedienen."

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SLTN Vierkant
Netgear banner liggend start week 14