Witold Kepinski - 06 juni 2022

Datadog onderzoek belicht serverless trends en ontwikkelingen

Datadog onderzoek belicht serverless trends en ontwikkelingen image

Serverless heeft de applicatieontwikkeling getransformeerd door de noodzaak om onderliggende infrastructuur te voorzien en te beheren te elimineren. Het huidige serverless ecosysteem is volwassener geworden en heeft nu een aanzienlijke overlap met de wereld van op containers gebaseerde technologieën. Dit meldt Datadog in het 2022 State of Serverless Report.

Het brede scala aan beschikbare opties heeft ertoe geleid dat meer dan de helft van de organisaties die in elke cloud actief zijn, serverless is gaan gebruiken.

Voor dit rapport heeft Datadog telemetriegegevens van de serverloze applicaties van duizenden bedrijven onderzocht en heeft het drie hoofdthema's geïdentificeerd in hoe teams tegenwoordig serverless gebruiken.

Ten eerste is serverless computergebruik een essentieel onderdeel geworden van de technologiestacks van organisaties die in elke cloud opereren.

Ten tweede blijft AWS Lambda enorm populair onder AWS-klanten, die het op nieuwe manieren gebruiken om hun unieke zakelijke behoeften te ondersteunen.

Ten slotte zijn er significante verschillen tussen de serverless aanbiedingen die beschikbaar zijn binnen AWS, Azure en Google Cloud, en elk geeft gebruikers verschillende opties voor het bouwen van serverless applicaties.

Lees verder om deze trends binnen het serverless landschap verder te onderzoeken.

FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023