Martijn Kregting - 23 juni 2022

G-Core Labs lanceert cloud AI Infrastructure as a service

G-Core Labs (cloud- en edge-oplossingen), heeft een nieuwe AI-cloud gelanceerd die is ontworpen om elke fase van het AI-adoptietraject van een bedrijf te ondersteunen. G-Core Labs werkt samen met Graphcore om de wereldwijde cloud AI Infrastructure as a service vanuit Luxemburg te lanceren. Graphcore levert de IPU's (Intelligence Processing Unit) voor de AI-cloud.

Het as a service-model moet het mogelijk maken dat zelfs kleine bedrijven toegang krijgen tot de AI-bronnen die normaal voorbehouden zijn aan een technologiegigant. De Graphcore IPU is een volledig nieuwe processor, speciaal ontworpen voor AI-computing. Het is twee keer zo krachtig als gewone CPU's en ontworpen voor het verwerken van AI-toepassing machine learning.

Opschalen en besparen

Door dit in te bouwen in zijn veilige edge-cloudinfrastructuur, denkt G-Core Labs bedrijven in staat te stellen hun AI-integratie eenvoudig op te schalen en tegelijkertijd te besparen op installatie- en computerkosten.

“Door samen te werken, willen Graphcore en G-Core Labs de kracht en flexibiliteit van de IPU beschikbaar maken voor iedereen die zijn AI-computing naar een hoger niveau wil tillen, of dat nu het versnellen van hun huidige workloads is of het verkennen van het gebruik van de volgende generatie modellen die vraag specialistische systemen die zijn ontworpen voor kunstmatige intelligentie”, zegt Nigel Toon, medeoprichter en CEO van Graphcore.

Cloudservices zorgen ervoor dat teams sneller kunnen innoveren en vereisten zoals installatie, technische infrastructuur, opslag en beveiliging kunnen beheren. Met de op IPU gebaseerde xaaS AI-infrastructuur van G-Core Labs krijgen gebruikers softwaretools en integraties ter ondersteuning van elke stap van de AI-levenscyclus, van ontwikkeling tot implementatie, om de productiviteit en de efficiëntie van de AI-infrastructuur te verbeteren. Het vergemakkelijkt het werk met machine learning en AI-oplossingen, waaronder TensorFlow, Keras, PyTorch, Hugging Face, Paddle en ONNX.

‘We zijn enorm trots dat G-Core Labs de eerste Europese cloudserviceprovider is die samenwerkt met Graphcore om innovaties naar een snel veranderende cloudmarkt te brengen", stelt Andre Reitenbach, CEO van G - Kernlabs. "Kunstmatige intelligentie evolueert snel en gebruikers zijn op zoek naar vertrouwde technologiepartners zoals G-Core Labs voor krachtige AI-cloudservices die zeer efficiënt, gemakkelijk toegankelijk en zeer flexibel zijn om aan hun veranderende behoeften te voldoen."

Ambities Luxemburg

De op IPU gebaseerde AI-cloud van G-Core Labs is ontworpen om bedrijven in uiteenlopende sectoren te helpen, waaronder financiën, gezondheidszorg, productie en wetenschappelijk onderzoek. De lancering van de cloud vanuit Luxemburg past in de ambities van het Groothertogdom op het gebied van high-performance computing. De thuisbasis van dit nieuwe platform helpt om de positie van Luxemburg te versterken als het hart van de Europese AI-hub en past in de Europese digitale soevereiniteitsambities van de EU als geheel.

Om een nauwe samenwerking tussen landen en bedrijven uit verschillende economische sectoren te bevorderen, werd G-Core Labs een van de oprichters van de nieuwe businessclub Luxemburg - Verenigd Koninkrijk in Londen, die voortaan als brug zal dienen tussen Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

“Deze samenwerking tussen de in Luxemburg gevestigde cloud- en edge-oplossingenprovider G-Core Labs en de Britse IPU-producent Graphcore in de context van de lancering van de 'Business Club Luxembourg - United Kingdom' illustreert niet alleen de enorme kansen die zich voordoen voor handel en samenwerking tussen de twee landen, maar bevestigt ook het belang van de lancering van een bilaterale Business Club in de Britse hoofdstad", vertelt zegt Christophe Brighi, Hoofd Economische en Commerciële Zaken, Ambassade van Luxemburg in Londen. "Bovendien bevestigt het de positie van Luxemburg als leidende data-economie in de EU. Op een succesvolle lancering van BCLUK en op vele toekomstige partnerschappen."

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024