Martijn Kregting - 28 juni 2022

2Foqus neemt belang in BI-branchegenoot FourPoints

2Foqus neemt belang in BI-branchegenoot FourPoints image

2Foqus gaat een belang nemen in FourPoints Automation, met de intentie om tot een volledige overname te komen. 2Foqus en FourPoints zijn al jaren aanbieders van BI-oplossingen en vullen elkaar qua kennis en expertise en marktsegmenten goed aan. Met de overeenkomst en geplande overname breiden zowel 2Foqus als FourPoints hun expertise verder uit, om klanten een nog completer aanbod te bieden.

FourPoints stelt te geloven dat betere beslissingen leiden tot een beter leven, zowel op sociaal als economisch vlak. Dit sluit aan op de missie van 2Foqus, het verder helpen van organisaties en hun medewerkers op gebied van Data & Analytics, want datamanagement is mensenwerk. In de nieuwe samenstelling vormen beide bedrijven een business intelligence organisatie met ruim 70 medewerkers.

Uitbreiden expertise

"Met de kennis en ervaring van FourPoints in het (semi)overheidsdomein en hun specifieke kennis, breiden we onze expertise verder uit", stelt Rolf Grouve van 2Foqus. "We delen bovendien dezelfde waarden en focus op klantgerichtheid en service."

Lorenzo Lo Fo Wong van FourPoints verwacht dat de samenwerking met 2Foqus voor de organisatie de kansen en mogelijkheden verbreedt tot verdere ontwikkeling voor haar medewerkers. "Tegelijkertijd vullen wij met onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van data-research, applicatie-integratie, data-ontsluiting en datamigratie 2Foqus mooi aan."

In februari 2022 maakten Business Intelligence (BI)-aanbieders Provelu en 2Foqus bekend per 1 mei van dit jaar verder te gaan onder de 2Foqus-merknaam. De organisatie blijft onder het bestaande management vanuit de huidige locaties in Apeldoorn en Breda werken.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14