Redactie - 20 juli 2022

Microsoft 365 en Teams bieden nieuwe mogelijkheden

Microsoft 365 en Teams bieden nieuwe mogelijkheden image

Microsoft 365 en Teams bieden nieuwe mogelijkheden. Dit meldt de leverancier tijdens zijn Microsoft Inspire 2022 partner conferentie in Las Vegas.

Microsoft meldt: "Aangezien hybride werk gewoon werk is geworden, is de uitdaging voor organisaties om de eisen van werknemers in evenwicht te brengen met flexibiliteit voor zakelijke behoeften. We werken samen met onze partners om klanten te helpen de nieuwe werkpatronen die de toekomst bepalen, te begrijpen, waaronder het mogelijk maken van hybride werk, het brengen van samenwerkingservaringen in de werkstroom en het bouwen van een digitale werknemerservaring.

We leveren nieuwe mogelijkheden in Microsoft 365 en Microsoft Teams waarmee mensen altijd en overal kunnen bijdragen. Met Excel Live kunnen mensen rechtstreeks vanuit het Teams-vergaderingsvenster samenwerken aan werkmappen. Gezamenlijke annotaties geven deelnemers de mogelijkheid om te tekenen, typen of reageren op gedeelde vergaderingsinhoud via Microsoft Whiteboard.

Microsoft Viva is een platform voor werknemerservaring dat een verscheidenheid aan tools gebruikt om de productiviteit, het welzijn en de samenwerking op het werk te verhogen. De nieuwe Viva Engage-app helpt organisaties om verbinding en een gemeenschap op te bouwen en biedt medewerkers persoonlijke expressietools, zoals de mogelijkheid om videoberichten te maken en te delen via de nieuwe functie Stories. Deze verhalen zijn korte video's of foto's die mensen op hun verhaallijn plaatsen en die mensen een leuke, vertrouwde manier bieden om in contact te blijven met collega's in hun hele organisatie."

Windows 365 viert eenjarig bestaan

Tijdens Inspire viert Windows 365 zijn eenjarig bestaan. "In de loop van het jaar is het product blijven evolueren, met verschillende nieuwe functies, zoals point-in-time restore (waarmee beheerders de klok kunnen terugdraaien op een cloud-pc) en Autopatch (waarmee Windows-updates worden geautomatiseerd om de beveiliging) voor de moderne werkplek van vandaag", aldus Microsoft.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Progress Communications BW start week 17 tm 19
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023