Martijn Kregting - 03 augustus 2022

Oracle schrapt duizenden banen

Oracle schrapt duizenden banen image

Oracle, aanbieder van cloud computing, is begonnen met een grootschalige reeks ontslagen. Volgens Channel Partner Insight hebben diverse leidinggevenden van de onderneming op onder meer LinkedIn hun frustratie geuit over wat zij omschrijven als 'wijdverbreide bedrijfsontslagen'. Een deel van hen is pas in de voorgaande zes maanden aangenomen.

Oracle refereert aan een organisatorische herstructurering als reden van de ontslagreeks. The Information meldde vorige maand dat Oracle met onder meer het ontslag van duizenden werknemers een bezuiniging wilde realiseren van circa één miljard dollar. De klappen zouden bovengemiddeld vallen bij werknemers in de VS en Europa op gebieden zoals marketing voor softwaretoepassingen die klantenservice- en e-commercefuncties automatiseren.

Het banenverlies volgt op de recente buy-out van 28,3 miljard dollar van het Amerikaanse Cerner, een op de gezondheidszorg gericht bedrijf met een personeelsbestand van meer dan 28.000. Oracle telt momenteel ruim 143.000 werknemers. Oracle wil niet reageren op vragen van Channel Partner Insight.

Meer banenverlies

De website schrijft dat het banenverlies bij Oracle niet op zichzelf staat. Zo verminderde security-leverancier OneTrust zijn personeelsbestand in juni met 950 werknemers. De Spaanse telecomgigant Telefónica heeft een overeenkomst aangekondigd met vakbonden CCOO en UGT om het personeelsbestand in Spanje aan het begin van het jaar met ongeveer 2.700 te verminderen.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29