Wouter Hoeffnagel - 03 augustus 2022

Alibaba wil beursnotering op NYSE behouden

Alibaba wil beursnotering op NYSE behouden image

Alibaba streeft ernaar zijn beursnotering op de New York Stock Exchange te behouden. Dit zegt het bedrijf in een reactie op het besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om Alibaba toe te voegen aan een lijst met bedrijven die mogelijk van de New Yorkse beurs worden verwijderd.

Dit melden diverse Amerikaanse media, waaronder de Financial Times en Silicon.co.uk. Het besluit van de SEC houdt verband met de Amerikaanse Holding Foreign Companies Accountable Act uit 2020. Deze wetgeving geeft toezichthouders het recht buitenlandse bedrijven van Amerikaanse beurzen te verwijderen indien zij drie jaar lang op rij geen audits van hun boekhouding kan uitvoeren.

Audit onmogelijk bij Alibaba

Bij Alibaba was deze audit dit jaar onmogelijk, waardoor het bedrijf aan de lijst is toegevoegd. Dit houdt verband met Chinese wetgeving, die Chinese bedrijven en accountants verbiedt buitenlandse toezichthouders toegang te geven tot hun boekhouding.

Alibaba is genoteerd aan zowel de beurs in New York als Hongkong. In Hongkong gaat het om een zogeheten secundaire beursnotering, die beperkingen met zich meebrengt. Alibaba meldde eerder al een dubbele primaire beursnotering te willen op beide beurzen. Het bedrijf kan hiermee mogelijk de impact verminderen indien het van de New Yorkse beurs wordt verwijderd. Idealiter wil Alibaba echter beide noteringen behouden, meldt het bedrijf.


Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024