Martijn Kregting - 04 augustus 2022

Nieuwe projectronde JADS MKB Datalab

Nieuwe projectronde JADS MKB Datalab image

JADS MKB Datalab (Den Bosch) begint op 25 september met een nieuwe projectronde. De organisatie heeft als missie om een brug te slaan tussen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data science en de wensen en behoeften van het midden- en kleinbedrijf. Op 24 juni ging de meest recente kick-off voor een projectronde van start. Met 10 projecten is dit volgens het JADS MKB Datalab de grootste ronde sinds de oprichting in 2018.

Hoewel een digitale transitie juist voor kleine bedrijven een grote stap voorwaarts kan betekenen, zien dergelijke organisaties volgens JADS vaak niet direct de toegevoegde waarde van meer datagedreven werken. MKB Datalab heeft in de afgelopen vier jaar voor 125 partners de meest uiteenlopende projecten uitgevoerd, van vrij eenvoudig tot zeer complex. Omdat veel partners meerdere projecten uitvoeren, staat het totaal hiervan op ruim het dubbele van het aantal partners.

Afgebakende projecten

De studenten in dienst van MKB Datalab gaan werken aan afgebakende projecten waarbij ze de organisaties helpen om meer datagedreven te werken. Bedrijven als DAS, 51HZ, Atrea Workforce Management Systems, Compliment BV, Rentman, VHLGenetics, The Medical Export Group BV, World of Content, PowerFolio en Maps Untold zetten daarmee hun (extra) stap op het gebied van Data.

Bij het centrale kick off moment waren ook specialisten van andere universiteiten aanwezig om te kijken hoe het JADS MKB Datalab lokaal ondernemers ondersteunt om met data aan de slag te gaan. Tijdens dit kickoff moment stellen de bedrijven zichzelf en hun uitdagingen voor en stellen ook de studenten die met de uitdagingen aan de slag gaan zichzelf voor. Daarna maken de studenten individueel afspraken over de werkwijze en communicatie met het bedrijf waarvoor ze een uitdaging oppakken.

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Progress Communications BN start week 17 tm 19