Martijn Kregting - 05 augustus 2022

Capgemini en Unity gaan organisaties helpen bij inzet Metaverse

Capgemini en Unity gaan organisaties helpen bij inzet Metaverse image

IT-consultancy-onderneming Capgemini en Unity gaan samenwerken om organisaties te helpen bij het verkennen en benutten van zakelijke kansen en voordelen van de Metaverse. Unity is aanbieder van een platform voor het creëren en leveren van real-time 3D (RT3D) content. 

De samenwerkingspartners hebben al een aantal projecten opgeleverd voor grote internationale bedrijven: zoals een interactieve applicatie voor een retailbedrijf waarmee verkoopteams de lay-out van schapruimtes in 3D kunnen visualiseren; of een simulator voor een fabrikant van brandweervoertuigen voor trainingsdoeleinden.

Sectorspecifieke oplossingen

Voortbouwend op deze opdrachten zullen de twee bedrijven nu sectorspecifieke oplossingen en professionele diensten definiëren en uitvoeren om voor elke klant platforms op maat te leveren. Als onderdeel van de meerjarige wereldwijde samenwerkingsalliantie zullen zij:

  • Benaderingen en methodologieën definiëren, en gezamenlijke R&D-projecten uitvoeren als onderdeel van het Capgemini Metaverse Lab, om gezamenlijk bij te dragen aan de bouw van de toekomstige metaverse/Web3;
  • Elkaar ondersteunen op het gebied van business development, ontwikkeling van oplossingen en verkoopinitiatieven, gebruikmakend van expertise en marktinzichten van beide organisaties;
  • Een wereldwijd reservoir van talent opbouwen dat gecertificeerd is voor Unity's RT3D-technologie, door gezamenlijke wervings- en opleidingsinitiatieven.

Digitale ervaringen

De samenwerking zal zich richten op sectoren en gebruikssituaties waar de digitale ervaringen van klanten of werknemers volgens de twee partners het meest van nut zullen zijn: consumer goods & retail, maakindustrie, life sciences, telecommunicatie, media & technologie, energie, financiële dienstverlening en publieke sector.

Unity claimt Capgemini's mogelijkheden op het gebied van customer en employee experience (CX/EX)-strategie en -ontwerp tot front-end ontwikkeling en integratie te versterken. Met zijn wereldwijde aanwezigheid, branche-expertise en inzicht in de behoeften van klanten, evenals zijn vermogen om grootschalige digitale transformatieprojecten uit te voeren, stelt Capgemini op zijn beurt te kunnen helpen om de groei van het technologieplatform van Unity te versnellen.

Capgemini zal ook markttrends en klantinzichten delen, waardoor Unity zijn product-roadmap verder kan verbeteren. Gezamenlijke klantprojecten zullen naar verwachting profiteren van Capgemini's holistische capaciteiten in het vormgeven van bedrijfsmodellen en -strategieën, evenals van zijn technologische expertise in componenten die van cruciaal belang zullen zijn voor het uitrollen en opschalen van het toekomstige metaverse/decentrale Web3. Het gaat hierbij onder meer om AR, VR en MR, blockchain en NFT's, 5G/6G, AI, internet of things en cybersecurity.

 

 

Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023 DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
Netgear banner liggend start week 14