Martijn Kregting - 09 augustus 2022

Fortinet introduceert nieuwe hyperscale-firewalls

Cybersecurity-leverancier Fortinet, introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. De reeks zet volgens Fortinet nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Ze kunnen tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.

De FortiGate 4800F draait op 16 zevende-generatie netwerkprocessors (NP7) van Fortinet. Daarmee biedt hij de hoogste prestatiescores in de categorie van compacte firewalls, aldus de leverancier, die verder stelt dat Security Compute Ratings wijzen op 34 keer snellere prestaties dan concurrerende firewalls en ondersteuning voor gemiddeld 19 keer meer verbindingen per seconde.

De inzet van een firewall die krachtiger prestaties biedt, maar minder ruimte in het datacenter in beslag neemt, zorgt ervoor dat de beveiliging een drijvende kracht achter het gebruik van 5G wordt. Mobiele providers kunnen zo ondersteuning bieden voor nieuwe toepassingen van grote ondernemingen en vitale sectoren en infrastructuren.

Snel opererende webwinkels, hightech onderzoeksfaciliteiten, financiële instellingen en cloud providers krijgen op hun beurt toegang tot het prestatievermogen, de schaalbaarheid en de beveiliging die zij nodig hebben om te voldoen aan de steeds hogere bedrijfseisen. De lagere kosten op het gebied van koeling en energie- en ruimteverbruik zijn een bijkomend voordeel.

Voordelen mobiele operators, datacenters

De FortiGate 4800F, met een 4RU-chassis en 400 GbE-, 200 GbE- en 50 GbE-interfaces, moet mobiele operators in staat stellen om 5G-netwerken te beveiligen met een reeks mogelijkheden, zoals: veilige IP-verbindingen en ondersteuning voor tot 19 keer meer verbindingen per seconde; beveiliging van radio access network (RAN)-verkeer binnen 5G-netwerken en kernconnectiviteit met 19 keer snellere IPSec VPN-prestaties. De nieuwe firewall biedt daarnaast passende beveiliging voor hyperscale datacenters, stelt Fortinet, zoals ondersteuning voor ultrasnelle 400G datacenter-interconnects, zes keer snellere inspectie van SLL-verkeer en beveiliging van hybride IT-architecturen met VXLAN-segmentatie.

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024