Martijn Kregting - 10 augustus 2022

Barclays stapt wereldwijd over op Teams

Barclays stapt wereldwijd over op Teams image

De Britse bank Barclays heeft Microsoft Teams wereldwijd geïmplementeerd als zijn voorkeursplatform voor samenwerking. Dat laat Microsoft in een persbericht weten. Met MS Teams wil de bank betere samenwerking mogelijk maken voor meer dan 120.000 werknemers en servicepartners op belangrijke locaties over de hele wereld.

In het kader van de overeenkomst stroomlijnt Barclays zijn bestaande communicatie- en samenwerkingsservices, waarbij Teams verschillende losse toepassingen en diensten vervangt die eerder in het hele bedrijf in gebruik waren.

Barclays en Microsoft hebben samen een implementatieplan opgesteld voor het gebruik van Teams in de hele organisatie. Dit plan omvat het verbeteren van de mogelijkheden voor het bewaren, zoeken en ophalen van gegevens die beschikbaar zijn binnen Microsoft Purview om aan de behoeften van Barclays te voldoen.

Impact merkbaar

Barclays heeft MS Teams binnen enkele maanden wereldwijd uitgerold en de impact was onmiddellijk merkbaar, aldus Microsoft. Het zorgde voor meer samenwerking en betere communicatie tussen teams, terwijl het e-mailverkeer daalde ten faveure van meer efficiënte vormen van communicatie.