Wouter Hoeffnagel - 18 augustus 2022

Website van VLC-maker Videolan in India geblokkeerd

Website van VLC-maker Videolan in India geblokkeerd image

De website van Videolan, het bedrijf achter VLC Media Player, is al sinds februari geblokkeerd in India. Het lijkt te gaan om een bewuste actie; providers zetten verschillende technieken in voor het realiseren van de blokkade.

Dit meldt TechCrunch. Waarom de blokkade is ingesteld is onduidelijk. Videolan zegt in een reactie tegen TechCrunch niet op de hoogte te zijn gesteld van de blokkade. De Indiase Internet Freedom Foundation vroeg het betrokken minister om opheldering, maar kreeg hierop geen reactie. Hiertegen is door de Internet Freedom Foundation bezwaar aangetekend. De toegang tot de website van Videolan vanuit India is vanaf 13 februari verstoord. De hoeveelheid verkeer de website is sindsdien met 20% gedaald. Lead developer en president Jean-Baptiste Kempf van Videolan meldt aan TechCrunch dat 10% van de VLC-gebruiker uit India komt.

TechCrunch speculeert dat de blokkade mogelijk verband houdt met een verkeerd interpreteerde security-melding. Symantec meldde in april dat de Chinese aanvalsgroep Cicada, die banden zou onderhouden met de Chinese overheid, een kwetsbaarheid in VLC Media Player gebruikten om toegang te verkrijgen tot systemen.

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14