Redactie - 25 augustus 2022

Acer breidt milieuvriendelijke Vero-lijn uit

Acer breidt milieuvriendelijke Vero-lijn uit image

Acer heeft de nieuwe Acer Chromebook Vero 514 onthuld. Dit is de eerste Chromebook in een lijn met milieuvriendelijke Vero-apparaten waaruit de inzet van het bedrijf voor meer duurzaamheid blijkt.

Bij deze apparaten hebben consumenten en commerciële klanten namelijk meer opties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De nieuwe Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) heeft een ingenieus ontwerp waarbij rekening is gehouden met de gehele levensduur van het product, aangezien de laptop eenvoudig kan worden geüpgraded, gerepareerd, gedemonteerd en gerecycled.

Ook worden er in de meeste onderdelen gerecyclede materialen gebruikt, zoals 30% PCR-plastic (Post-Consumer Recycled) in de behuizing en 50% PCR-plastic in het toetsenbord, 100% plastic op het touchpad dat anders in de oceaan zou eindigen en 90% gerecycled papier in de verpakking.

"Met hun eenvoud, veiligheid en snelheid vormen Chromebooks de ideale aanvulling op onze Vero-lijn, die is gericht op het produceren van krachtige apparaten waarbij we rekening houden met het milieu", aldus James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. "De nieuwe Acer Chromebook Vero 514 is de volgende stap in het uitdragen van onze Earthion-missie. We ontwikkelen milieuvriendelijkere producten die een positieve ecologische impact hebben op de bedrijven, huizen en scholen van onze klanten."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei