Witold Kepinski - 06 mei 2024

Dell Technologies viert 40 jaar innovatie in IT

Dell Technologies viert dit jaar een belangrijke mijlpaal: 40 jaar toonaangevend zijn in de IT-industrie. Het bedrijf, opgericht in 1984 door Michael Dell (foto) in zijn studentenkamer, is uitgegroeid tot een wereldwijde krachtpatser die miljoenen mensen voorziet van hardware, software en diensten. Dell Technologies heeft in de afgelopen 40 jaar een lange weg afgelegd van een bescheiden begin tot een wereldleider in de IT-industrie. Het bedrijf is vastbesloten om de komende decennia te blijven innoveren en klanten te voorzien van moderne technologieën en diensten.

Dell Technologies viert 40 jaar innovatie in IT image

De reis van Dell begon met de verkoop van IBM-compatibele computers rechtstreeks aan klanten, een revolutionaire aanpak in die tijd. Dit directe-verkoopmodel, gecombineerd met Dell's focus op klantenservice en maatwerk, bleek een succesformule te zijn. Het bedrijf breidde al snel uit naar andere productlijnen, waaronder laptops, servers en opslagapparatuur.

In december 2007 koos Dell voor een hyrbide salesmodel met het partnerprogramma PartnerDirect dat begin 2008 in Nederland van kracht werd. Vandaag de dag werkt Dell nauw samen met diverse bekende distributeurs en resellers.

Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Dell was de overname van EMC Corporation in 2016. Deze overname bracht Dell belangrijke expertise in datacenterinfrastructuur en cloudoplossingen, waardoor het bedrijf zijn aanbod aanzienlijk kon verbreden.

Vandaag de dag is Dell Technologies een van 's werelds grootste aanbieders van IT-oplossingen, met een breed portfolio van producten en diensten die organisaties van alle groottes helpen om hun digitale transformatie te versnellen. Het bedrijf telt meer dan 165.000 medewerkers wereldwijd en bedient klanten in meer dan 180 landen.

Toekomstgericht

Dell Technologies kijkt met optimisme naar de toekomst. Het bedrijf investeert fors in gebieden als kunstmatige intelligentie, machine learning en edge computing om zijn klanten te helpen de digitale wereld te navigeren en te gedijen.

Dell Technologies heeft een lange geschiedenis van innovatie. Het bedrijf was een van de pioniers op het gebied van online verkoop, directe en later ook indirecte verkoop aan klanten en het gebruik van open standaarden. Dell heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van belangrijke technologieën, zoals laptops, servers en opslagapparatuur.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Dell Technologies is niet alleen gericht op het leveren van innovatieve technologie, maar ook op het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid, diversiteit en inclusie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Dell heeft een aantal ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid gesteld, waaronder het streven naar koolstofneutraliteit in 2050. Het bedrijf investeert ook in programma's om vrouwen en minderheidsgroepen in de technologiebranche te ondersteunen,