Hans Steeman - 27 september 2022

Storadera uit Estland is een Europese S3-storage provider

Storadera uit Estland is een Europese S3-storage provider image

Storadera uit Estland, een Europese S3-storage provider, ziet kansen om ook in Nederland verder te groeien. Het product voor S3-cloudopslag is populair en de Estse aanbieder Storadera uit Tallinn wil een concurrent zijn voor hyperscalers als Wasabi en Backblaze.

Het bedrijf werd opgericht in 2017 en vond zijn eerste klant in 2021. Daarmee werd de officiële start gemarkeerd. Het geheime recept is de volledig zelf ontwikkelde software zonder elemeneten van derden in het hart van de systemen. Zelfs de firewall is zelf ontwikkeld. Het geheel draait op Linux en een Mongo-database.

Tot nu toe werd cloud-opslag volgens oprichter Tommi Kannisto de founder en de huidige ceo, geassocieerd met verwarrende en hoge prijzen en een aanzienlijke complexiteit. "De concurrenten hebben verborgen kosten in een ondoorzichtige prijsstructuur. Bovendien zijn zij gevestigd in de VS, terwijl Storadera in de EU is gevestigd en werkt in overeenstemming met de strenge Europese privacyregelgeving (GDPR) zonder impacted te zijn bij bijvoorbeeld de Amerikaanse wetgeving", zo beweert Kannisto.

De strategie van Storadera is transparante prijzen van 6 euro voor een terabyte, B2B-focus en industrie agnostisch, zuinigheid in alle aspecten en voor de klanten de eerste keuze zijn.

Het bedrijf heeft zijn eigen GreenEnergy-datacenter met 14.500 vierkante meter ruimte in Estland, en binnen zes maanden is er nog een gepland voor Nederland of Duitsland. Daarna volgen het VK, de VS en APAC.

Op dit moment heeft Storadera enkel een S3-API als interface, een web-frontend of app ontbreekt. Het is dan ook een echte B2B-service provider. Klanten werven via het internet is niet eenvoudig, het draait om directe sales via partners.

Door: Hans Steeman

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 SLTN Vierkant
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023